Kamilla lehet, hogy nem sokmindenben követi majd néhai anyósát, de II. Erzsébet étkezési szokásai egyértelműen közel állnak hozzá. A 75 éves királyné ugyanis nem kifejezetten rajong a különlegességekért és a flancos éttermekért, sokkal jobban szereti a házias, klasszikus ízeket.
"Szeretem az egyszerűségét a sültbabos pirítósnak, szívesen eszem bármikor, főleg reggelire. Egy feltételem van csupán: a babkonzerv HEINZ legyen" - nyilatkozta Kamilla a YOU magazinnak.
Ez az egyszerű étel Kamilla királyné kedvenc reggelije
A sültbabos pirítós egy tipikus brit fogás, a klasszikus angol reggeli része. A sült bab paradicsommártásban rendszerint melegített konzerv, és legtöbbször kiegészítik még egyéb tápanyagban gazdag elemmel, úgy mint tükörtojás, gomba, bacon és kolbász. Ezzel, egy egészen kései ebédig is kihúzza az ember.
Ha megkóstolnád a királyné kedvencét, egyszerűen beszerezheted a hozzávalókat: csupán egy doboz Heinz Beanz , vagyis paradicsomos sültbab konzerv kell hozzá, és egy csomag toastkenyér - mindkettő beszerezhető a legtöbb hazai szupermarketben.
Ha pedig egy tökéletes, full extrás angol reggelire vágysz, valójában nagyon könnyen elkészítheted. Mindenki saját ízlése szerint variálhatja tovább, de annak, aki jobban szereti a konkrét recepteket, íme egy, pontos hozzávalókkal és mennyiségekkel:
Az angol reggeli hozzávalói (4 személyre)
- 2 doboz (kb. 415 g-os) sültbab-konzerv
- 8 szelet bacon
- 4 db tojás
- 2 tk szárított kakukkfű
- 200 g szikkadt bagett
- 6 ek olívaolaj
- só
Így készítheted el Kamilla királyné kedvenc ételét
- Halmozzuk a babot a levével együtt egy kisebb tűzálló tálba. Szórjuk meg a szárított kakukkfűvel, azután süssük a 180 fokos sütő középső részében 15 percig.
- A bagettet tegyük hűtőtasakba, majd sodrófával törjük morzsásra, és szórjuk a babra. Locsoljuk meg az olívaolajjal, rendezzük el rajta a baconszeleteket a képen látható módon, majd üssük rájuk a tojásokat, és hintsük meg azokat egy kevés sóval. Végül süssük az ételt 12-15 percig.
Elkészítési idő: 35 perc