RETRO RÁDIÓ

Kiderült, be kell-e vonulnia a börtönbe a súlyos egészségi állapotba került Lajcsinak





Galambos Lajos minden jel szerint súlyos egészségi állapotba került, ami akár döntően befolyásolhatja a börtönbe vonulásának napját is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.01.27.
Galambos Lajos betegség börtön

Egy betegség sosem jöhet jókor, de a sors különös fintora, hogy Galambos Lajos számára akár azt is jelentheti, hogy a vártnál később kell majd megkezdenie a december 7-én, jogerősen rá kiszabott 2 év 6 hónapos szabadságvesztésének letöltését. 

Galambos Lajcsi fulladásra panaszkodik Fotó: Végh István

Ahogyan arról a Metropol is beszámolt, Lajcsiról döbbenetes fotó látott napvilágot pénteken az egyik napilapban. A trombitaművészen egy légzést segítő készülék látható, ami komoly aggodalomra adott okot. A lapnak maga Lajcsi árulta el, miért szorul kezelésre. „Az elmúlt hét év felőrölte az energiámat. Azt hittem, sohasem fogy el belőlem a lendület, de most úgy érzem, mégis.”

Olyan problémák jelentkeztek nálam a közelmúltban, amik valószínűleg lelki eredetűek, de már szervi problémákban is mutatkoznak

– panaszolta a Blikknek Lajcsi, aki elmondta, hogy egyelőre folyamatosan vizsgálják, de eddig nem derült ki, pontosan mi okozhatja nála a fulladásos rohamokat. 

 

Börtönbe kerülhet-e egy beteg ember? 

A Bors ezt a kérdést tette fel dr. Gerencsér András ügyvédnek, aki általánosságban elmondta, nagyon komoly egészségügyi oka kell lennie annak, hogy a büntetés-végrehajtási bíró jóváhagyjon egy halasztási kérelmet. 

„A jogszabály szerint két évet meghaladó szabadságvesztés esetén csak nagyon alapos indokkal adnak halasztást a bevonulás tekintetében, de a két évet nem meghaladó ítélet esetén is csak nagyon ritka és indokolt esetben szokott úgy dönteni a büntetés-végrehajtási bíró, hogy halasztást engedélyez.” 

Az indok lehet súlyos, a bv.-intézetek keretein belül nem kezelhető betegség, vagy családi ok. Előbbi esetén nem elég a kezelőorvos véleménye.

„Ilyenkor igazságügyi orvos szakértőt rendelnek ki, hiszen a bíró önállóan nem döntheti el, hogy a kérvény jogos-e vagy sem. Itt tenném hozzá, hogy a börtönkórház elég széles spektrumát lefedi a betegségeknek, vagyis szinte minden egészségügyi problémát tudnak hatékonyan kezelni. A kérelem beadása egyébként önmagában nem halasztó hatályú, de általában igen gyorsan szakértő kézre kerül a panaszos, vagyis viszonylag gyorsan eldől, hogy indokolt -e a halasztási kérelem” – nyilatkozta a lapnak dr. Gerencsér András ügyvéd. 





 





Ezeket olvastad már?
Kökény Attila: Megvan mindenem, gyerekeim, unokáim, feleségem

Kökény Attila: Megvan mindenem, gyerekeim, unokáim, feleségem

MC Hawer nem kergeti tovább a szerelmet

MC Hawer nem kergeti tovább a szerelmet

Házasság első látásra: Utolsó esély! Itt dől el minden, együtt marad-e Petra és Andris

Házasság első látásra: Utolsó esély! Itt dől el minden, együtt marad-e Petra és Andris

Betelt a pohár a Házasság első látásra szereplőjénél, az egész ország ellene van

Betelt a pohár a Házasság első látásra szereplőjénél, az egész ország ellene van

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás