3 tipp, hogy idén bőséges legyen a paradicsomtermésed

Forrás: Trivega -
paradicsom termesztés termés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A paradicsom roppantul könnyen nevelhető és hálás növény, kifejezetten ajánlott azoknak, akik sikerélményre szeretnének szert tenni. 

Ahhoz, hogy a paradicsomok szépen fejlődjenek és bőségesen hozzanak termést, nem árt nekik némi extra törődés. Bár roppant egyszerű a termesztése, egy kis plusz gondoskodást ez a növény is meghálál majd.

A bőséges termésért érdemes az alábbi tanácsokat megfogadni:

A paradicsom termesztése nagyon könnyű, így kezdő kertészeknek is sikerélményt ad Forrás: Trivega
  • A paradicsom ültetésekor érdemes némi trágyát tenni az ültetőgödörbe, ez segíti a növekedését és ennek köszönhetően sokkal több termést fog hozni
  • A paradicsom rendkívül vízigényes növény, ami képes akár két liter vizet is elpárologtatni naponta. Ajánlott mindennap alaposan meglocsolni őket, de úgy, hogy a levelek szárazak maradjanak.
  • Fontos, hogy a paradicsom hónaljhajtásait kicsípjük, mivel ezek elveszik az energiát, és kisebb bogyók fejlődnek majd. Érdemes hetente egyszer átnézni a töveket, és néha megritkítani őket. Egyszerre túl sok levelet azonban ne csípj le, mert azzal sokkolhatod a növényt - írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.