Dr. Szlávik János a koronavírusról: "Nem az a megoldás, hogy az emberiség négyhavonta újraoltatja magát"

Forrás: MTI/Vasvári Tamás -
Covid-19 betegség allergia COVID-19 teszt tünetek mutáció oltás Dr. Szlávik János koronavírus variáns
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírusnak újabb és újabb variánsai jelennek meg, a tapasztalatok szerint egyre enyhébb tünetekkel, de ez nem jelenti azt, hogy a Covid veszélytelen. 

Dr. Szlávik János szerint az akár nyári allergiával összetéveszthető tünetekkel jelentkező, jelenleg domináns variáns mellett ott vannak a korábbi mutációk is. Az új, enyhe tünetekkel jelentkező variáns, bár sokkal fertőzőbb, mint elődei, a kórházakban jelenleg kevesebben vannak lélegeztetőgépen, és nem nő a tüdőgyulladásos betegek száma sem.

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a 3 oltás híve, szerinte ez elegendő; a 4. oltást csak időseknek, vagy azoknak javasolja, akiknél nagyon sok idő telt el a 3. oltás óta. Szerinte nem megoldás a koronavírussal szemben a négyhavonta történő újraoltás, úgy gondolja, az évi egy oltás lenne a cél, de az a világon mindenhol - mondta el a TV2 Mokka című műsorában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.