Megszólalt Szilágyi Liliána: "Elkezdtem serdülni, jöttek a szexuális részei is a bántalmazásnak..."

Forrás: Ez zsír/Life TV -
manipuláció Szilágyi Gerda Szilágyi Liliána családon belüli erőszak ügyvéd nyomozás Szilágyi Zoltán szexuális zaklatás bíró zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
13 éves korban kért először segítséget Szilágyi Liliána, de akkor még senki nem vette komolyan. Tavaly év végén, amikor előállt a történetével, már odafigyeltek rá, most pedig a nyomozást indítottak az apja, Szilágyi Zoltán ellen, aki az úszónő szerint gyermekkorában fizikailag, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta őt. 

A nyomozás gyakorlatilag egy öngól Szilágyi Zoltán részéről, aki becsületsértés miatt perelte be lányát, ám a Liliána vallomása után a bíró úgy döntött, a pert felfüggeszti és nyomozás indítását kezdeményezi az ügyben.

Forrás: Ez zsír/Life TV

A tárgyalás óta először szólalt meg Liliána, aki a TV2 Tények Plusz című műsorában beszélt a perről, apjáról és az őt ért bántalmazásokról. Többek között elmesélte, hogy serdülőkorától már a bánalmazása szexuális része is megkezdődött, emlékszik olyan esetre, amikor 10-11 éves lehetett, együtt aludt az apjával, és arra ébredt, hogy Szilágyi Zoltán hozzá nyomja az álló nemi szervét.

Liliána azt mondja, sokáig rettegett apjától, de ez a tárgyaláson megváltozott:

"Ahogyan megláttam azt, hogy a valódi, őszinte énje fél és tart mindentől, abban a pillanatban el is vitte a félelmemet, hiszen ő nem tud önmagába nézni. Ez egy gyengeség egy gyenge embertől, nem tudok félni már" - mondta el az interjúban.

A húgával való kapcsolatáról azt mondta, hogy bár testvére gyakorlatilag menekül előle, és megpróbálta - feltehetőleg apja nyomására - hitelteleníteni a szavait, nem haragszik rá, hiszen a volt úszőnő szerint Gerda a túlélésért küzd:

"Sosem tudnék rá haragudni.Ő az én kistestvérem, és ha készen áll, akkor vagyok, és remélem, ez segít neki."

Ügyvédje, aki korábban bíróként dolgozott, szintén megszólalt a riportban. Elmondta, hogy ismeri Szilágyi Zoltánt, tárgyalt olyan ügyet bíróként, melyben az úszóedző ügyvédként volt jelent, így tudja, mennyire manipulatív ember, és hogy milyen hamar képes szimpátiát kiváltani az emberekből.

Szilágyi Liliána a sorstársainak is üzent: "Merjenek segítséget kérni, mert van, és így fog tudni a társadalom is gyógyulni, hogy ha ezek az emberek, ti, fel mertek jönni a fényre."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.