Balázs Andi megszólalt a Gyürén vonat elé lépő 11 éves kislány tragédiája kapcsán





Vérfagyasztó történet a gyürei kislány esete, aki kis tiniként múlt vasárnap a vonat elé vetette magát. Balázs Andrea elkeseredetten szól a Borson keresztül a szülőkhöz.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.09.28.
tragédia

Ahogyan azt a Metropol is megírta, vasárnap kora délután a 11 éves Hanna megpróbált véget vetni az életének, egy vonat elé vetette magát Szabolcs megyében. A kislány nem tudta elviselni, hogy az iskolában bántják, verik, ezért végzetes döntést hozott.

Az ismert színésznőt, Balázs Andreát is bántották testalkata miatt az iskolában. Andi szerint a bántalmazás okozta végzetes döntés minden esetben megelőzhető lehetne.

„Arra kérem a szülőket, hogy ne csak azt kérdezzék meg a gyerekektől, hogy mi volt az ebéd az iskolában. Mélyrehatóan kérdezgessék őket, mert a gyerekek sokszor kegyetlenek egymással. Kérem a szülőket, többet beszélgessenek a gyerekeikkel!” – fordult komolyan kérésével a szülőkhöz a színművész. Andi elmesélte a Borsnak, hogy a nyolcvanas években, mikor ő kisiskolás volt, gyakran bántották testalkata miatt. Azonban szüleivel ápolt, szoros kapcsolata biztonságot nyújtott, és elmesélt mindent nekik, ha hazaért. Szülei meghallgatták, és szerencsére nem fajult élete végéig kísértő traumákká a dolog.

„Ezerféleképpen lehet bántalmazni egy gyereket. Mindig megdöbbenek, milyen durvák egymással a tinédzserek. A fizikális és verbális bántalmazáson kívül mindennapos közöttük a cyber – bullying is, azaz az interneten csoportba verődve „csinálják ki” egymást. Vannak olyanok, amiket azért alapítanak a közösségi felületeken, hogy közösen gyűlölködjenek, együtt megszégyenítsenek valakit” – fogalmazott a lapnak Andi. A színésznő kiemelte: sokszor a verbális vagy internetes zaklatásokat nehezebben dolgozzák fel a gyerekek, mintha megverték volna őket. A lelki sebek ugyanis nehezebben gyógyulnak.

„Sajnos ez már az iskolaidőn kívül is nyomasztja a gyerekeket, nem ér véget délután kettőkor, és ebből a szempontból talán nekünk egyszerűbb dolgunk volt az én időmben, mert a bántások az iskola falai között maradtak” – mondta szomorú hangon Balázs Andi, aki hozzátette: nem lehet erről a témáról elég sokat beszélni. Folyamatosan foglalkozni kell a témával.

A 11 éves gyürei kislány állapotáról, friss szakértői véleménnyel a csütörtöki Borsban olvashattok még többet.





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás