Lehet, hogy el sem süllyedt a Titanic: az egész csupán egy biztosítási csalás volt?

Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Twentieth Century Fox / Paramount Pictures / Lightstorm Entertainment/Twentieth Century Fox / Paramoun -
Titanic hajótársaság biztosítási csalás Olympic White Star Line csalás biztosítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Érdekes elmélettel állt elő egy Mia nevű TikToker, aki alaposan tanulmányozta a Titanic-ügyet. Elképzelése már 11 millió emberhez eljutott a közösségi médiában. 

Mia úgy véli, hogy a Titanic sosem indult útnak, mivel helyette az Olympia nevű hajót indították el, amit aztán szándékosan elsüllyesztettek. Azt is állítja, hogy pár ember tudott erről: nem véletlen, hogy néhány ismert ember az utolsó pillanatban lemondta az utat, és nem szállt fel az eleve "halálra ítélt" hajóra.

Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Twentieth Century Fox / Paramount Pictures / Lightstorm Entertainment/Twentieth Century Fox / Paramoun

A nő azt állítja, minden fellelhető anyagot tanulmányozott, melyben szó van a Titanicról, mindent tud róla, erre alapozza az elméletét.

„A White Star Line – egy rendkívül fontos hajóstársaság három rendkívül figyelemre méltó hajót épített, ezek a Britannic hadihajó - ellentmondásos információk vannak az elsüllyedésének körülményeiről -, az Olympic és a Titanic, melyek ugyanúgy néztek ki" - állítja videójában Mia.

A nő conteója szerint az Olympicet nyugdíjba vonulása után szerették volna felújítani, ám az még többe került volna, mint amennyibe a Titanic gyártása került, így gondoltak egyet, és úgy döntöttek, megcserélik a két hajót, az előbbit elsüllyesztik; ezzel sok pénzt tudnak kicsalni a biztosítóból, a Titanicot pedig szétszerelik és eladják alkatrésznek, ezzel is növelve a bevételüket.

Mia azt mondja, hogy a két hajót csak azok tudták megkülönböztetni, akik az összeszerelésében részt vettek. Jelentős különbség volt a kettő között, hogy míg a Titanic oldalán 14 lőrés volt, az Olympicnek viszont 16 lőrése volt.

"Nos, varázslatos módon, Isten kegyelméből, Jézus kegyelméből, a Titanic oldalán 16 lőrés volt azon a napon, amikor elment. Ragasztottak rá még kettőt, csak úgy, szórakozásból?" - teszi fel a kérdést a TikToker, és meg is válaszolja: szerinte ugyanis nem ez történt, amit alá is támaszt.

Több ismert embert sorol fel, aki az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy nem száll fel a Titanicra, köztük JP Morgan bankárt, aki egyben a White Star Line tulajdonosa is volt. De Milton Hershey, a híres amerikai Hershey's csokoládémárka tulajdonosa szintén lemondta az útját, pedig már befizette a foglalót a Titanicra - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.