RETRO RÁDIÓ

Elkészítettük a nagy budapesti kutyamérgezés-térképet! Ezekben a kerületekben támadtak az ebekre





11 budapesti helyszínen történtek mérgezéses esetek, 6 kerületben az elmúlt hónapokban. Lapunk összegyűjtötte az összes esetet, amelyről hírek érkeztek szerkesztőségünkbe. Több incidensnél is nyomozást indított a rendőrség, ráadásul volt olyan kerület, ahol még több százezer forintos nyomravezetői díjat is kitűztek az elkövető „fejére”.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.03.23.
Módosítva: 2023.03.23.
kutyamérgezés fagyálló patkányméreg térkép

11 különböző felkapott kutyás helyen történtek mérgezéses esetek 2023-ban. A Metropol sajnálatos módon egyre több kerületről számol be, ahol fagyállóval, patkányméregszerű anyaggal, vagy éppen szöges kolbászokkal próbáltak meg ártani négylábú kedvenceinknek. Több esetben is tragédiába torkollott az ismeretlen elkövetők által kihelyezett mérgek felfalása. A Metropol átérzi a budapesti kutyástársadalom félelmét, ezért egy informatív térképpel próbálja megmutatni, hogy milyen helyeken „tevékenykedtek” eddig a szívtelen kutyabántalmazók. Emellett rendszeresen tanácsokkal látjuk el a gazdákat, hogy minél több eb életét lehessen megmenteni.

Grafika: Metropol

Minden korábbi esetet számszerűen bejelöltünk a térképen

A korábbi cikkeinkben beszámoltunk minden olyan esetről, melyek az elmúlt hónapokban Budapesten történtek. Az alábbi felsorolásunkban pedig kifejtjük azt is, hogy milyen módon próbáltak meg ártani a kutyáknak az egyelőre ismeretlen elkövetők.

1. IX. kerület: patkányméreg több helyen, rendőrségi nyomozás, nyomravezetői díj és sósavas hús

A Ferenc téren és a Nehru parton is patkányméregre hasonlító, színes törmeléket találtak a kutyások. A Ferenc téren történt esettel kapcsolatban a rendőrség is nyomozást indított ismeretlen elkövető ellen, természetkárosítás gyanújával. Emellett a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület ferencvárosi szervezete a kutyás közösség tagjaival 400 ezer forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a tettes megtalálására.

A Boráros téri kutyafuttatóban néhány nappal ezelőtt információink szerint sósavval leöntött húscafatokat helyezett el valaki. A vegyianyag hatására 3 kutya is megsérült. A helyi gazdik bejelentéseinek hála, szerdán az önkormányzat teljesen lefertőtlenítette a kutyafuttató területét.

2. X. kerület: a Harmat utcai mérgezett csontok

Kőbányán a Harmat utcából érkeztek aggasztó hírek lapunkhoz, egyik olvasónk beszámolt róla, hogy

a Harmat utca 156. szám alatt két húsos csontot helyeztek el, amelyek azonban rózsaszín, méreggyanús anyagokkal voltak teletömve.

3. XVIII: szöges kolbász a Péterhalmi-erdőben és fagyállós gyilkosság egy családi ház kertjében

Két incidens is történt Pestszentlőrincen az elmúlt hetekben. Az egyiknél egy szívtelen állatkínzó szögekkel ellátott kolbászdarabokat helyezett el a Péterhalmi-erdőben. 

A másik esetben pedig vélhetőleg egy betörésre készülő bűnöző dobott be fagyállóval átitatott húsdarabokat egy kertes ház udvarába, amelyek megölték Lucát, a házörző kutyust.

Kőbányán ismét szöges kolbászokkal gyilkolnák a kutyákat
Korábban több esetben is a szöges kolbászos „technikával” próbáltak meg ártani a kutyáknak /Fotó: Metropol

4. XIX: a kispesti kiserdőben is patkányméreggyanús anyagot raktak ki

A IX. kerületihez ijesztően hasonló esetről számoltak be olvasóink a XIX. kerületben található kiserdőről. A helyi gazdik szerint a kiserdőben található sétáltató útvonalon is találtak patkányméregnek kinéző kupacokat néhány héttel ezelőtt.

5. XIII: A Margit-szigeten egy bizonyítható eset történt

Az általunk is bemutatott kutyamérgezések közül talán a Margit-szigeti történések kapták meg a legnagyobb "médiafigyelmet". Ez nem is véletlen, Budapest legkedveltebb turistahelye és pihenőszigete valahol mindenkinek a szíve csücske. Innen több tucat beszámoló érkezett kutyák rosszullétéről. Lapunknak az egyik megmérgezett eb gazdája Adrienn árulta el, hogy a kutyája vizeletéből ki is mutatták, hogy mérgezés történt. 

Miután rengeteg kutyagazdit érintett az incidens, a rendőrség hivatalból nyomozást indított ismeretlen tettes ellen állatkínzás gyanújával.

6. III. kerület: Óbudán két esetben is emberek mérgeztek meg kutyákat, de a diómérgezés is megtöltötte az állatklinikákat

Az óbudai kutyusokra rájárt a rúd az elmúlt hónapokban. Míg az Ágoston utcában rózsaszín, méregszerű anyaggal átitatott jutalomfalatokat tettek ki a bokrok alá állatkínzók, addig a békásmegyeri kis futtatóban két kis tacskó lelte halálát, miután egy embernek nem nevezhető gyilkos egyenesen a futtatóban szórt szét mérget.

Emellett a helyi állatklinikáktól megtudtuk, hogy a csapadékos év eleji időjárás miatt sok helyen penészes diók potyogtak a földre, és 40-50 kutya is kezelésre szorult, miután felettek néhány darabot ezek közül. A Ripost lap számára dr. Nádasi Péter állatorvos árulta el, hogy a dión elszaporodó gomba válthat ki mérgezéses tüneteket a négylábúak számára.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy mit tegyetek, hogyha a kutyusotok felevett bármilyen gyanús anyagot a földről, akkor olvassátok el korábbi cikkeinkben, amelyben tanácsokkal láttuk el a gazdákat.

 





 





Ezeket olvastad már?
Ezresek a levegőben: durván kiosztotta az influenszer Karácsony Gergelyt – Videó

Ezresek a levegőben: durván kiosztotta az influenszer Karácsony Gergelyt – Videó

Tíz orvossal bővült a Szent-Györgyi Albert orvosi díjasok köre

Tíz orvossal bővült a Szent-Györgyi Albert orvosi díjasok köre

A lottóötös is kevés lenne Gattyán György Andrássy úti palotájáért

A lottóötös is kevés lenne Gattyán György Andrássy úti palotájáért

Újabb benzinárstop jöhet? A kormány vizsgálja a benzinárat

Újabb benzinárstop jöhet? A kormány vizsgálja a benzinárat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás