Létrehozva: 2022.06.28.

„Sokkot kapott és nem mozdult” – az életéért küzdött a házomlásban megsérült táncosnő

Hatalmas zajjal leomlott Budapesten a VI. kerületi Jókai utca egyik házának tetőhomlokzata hétfő délelőtt. Többeket is mentők szállítottak kórházba.

Szerző Ripost

Szörnyű robajjal, ijesztő porfelhő közepette szakadt le a VI. kerületi Jókai utca egyik házának tetőhomlokzata hétfő délelőtt. A balesetben megsérült az Operettszínház egyik elismert táncművésze is.

„Nikolettel kéz a kézben sétáltunk a munkahelyünkre. Amikor meghallottuk a robajt, próbáltam Nikit menteni, ám ő sokkot kapott és nem mozdult, ekkor zúdult rá az emeleti törmelék” – mondta a Borsnak Babácsi Benjámin, aki azonnal leszedte a tető darabjait a barátnőjéről, miközben értesítette a mentőket. Nikit rögtön kórházba szállították, a Bors lapzártájának időpontjában már ötödik órája műtötték az életéért küzdő orvosok. 

Benjámin a csodával határos módon apróbb karcolásokkal megúszta a történteket.

Fotó: operett.hu

 A baleset után alig két perc alatt a helyszínre értek a tűzoltók, a mentők és a rendőrök is.

„Tizenöt perccel az omlás előtt értem haza. Olyan volt, mint egy földrengés” – mesélte remegő hangon a Borsnak a ház 4. emeletén lakó Réka, aki elmondta, hogy az épület tetejére új lakásokat építenek és ezeknek az ingatlanoknak a fala szakadt le az ötödik emelet magasságából.

Fotó: Sandor Bankuti

„A lakást nem hagyhattuk el, és bejönni sem lehetett. Leszakadt a homlokzat az utcára. A tűzoltók és a rendőrök sorban keresik fel a lakásokat, ahol nincs otthon senki, vagy nem tudják kinyitni az ajtót, hogy nem szakadt-e rá az emberekre valami. A májusi tűz után, amit két óra alatt eloltottak rengeteg vízzel, három-négy nappal már folytatták a munkát. A víztől a 4. emeleti lakások mind szétáztak, leszakadtak a plafonok, az ablakaink szétrohadtak.”

Fotó: Sandor Bankuti

„Az autómat lezúzta az omlás” – idézte fel a történteket a Borsnak a láthatóan feldúlt állapotban lévő Evelin, aki a leomlott ház szomszédságában dolgozik fodrászként. 

„Miután leparkoltam, utána húsz perccel egy hatalmas csattanásra rohantam ki. Akkora volt a robaj, hogy még a föld is beleremegett, olyan volt, mint egy katasztrófafilmben. Még a sarokig el tudtam szaladni, de onnan tovább már nem, mert a majdnem embermagasságú por miatt már semmit nem lehetett látni” – emlékezett vissza a szörnyű élményre Evelin, aki kifejtette, hogy gépjárműve költségei miatt is aggódik. „Hogy az autómat ki fogja kifizetni, azt nem tudom” – mondta Evelin.

Fotó: Sandor Bankuti

A munkálatok még hétfő délután is nagy erőkkel folytak, a romok hegyekben álltak, az autókat pedig még vastag por fedte, a háztömbből kilakoltatott emberek pedig megtömött táskáikkal hagyták el az épületet. Úgy tudni, éppen csak annyi időre mehettek be a lakásaikba, hogy a legfontosabb holmijukat kihozzák. Egy ott lakó szomorú tekintettel meredt otthonára:

Pont a közértbe mentem volna reggel, de még telefonáltam. Aztán meghallottam a robajt... Azt hittem, hogy földrengés

 – mesélte remegő hangon. Ezután a lakók kirohantak a lakásokból:

„Egy párral álltam a liftben, ki akartam menni, de nem engedték, csak most jutottunk ki” – mesélte késő délután. Őt is csak a legfontosabb holmikért engedték vissza, és éppen szállást keresett magának estére. Egyelőre nem tudja, mikor térhet vissza a lakásába, ahogyan azt sem, milyen állapotban van az épület, azt a Bors lapzártájakor is statikusok vizsgálták. Hozzátette, hogy a tetőn dolgozó munkások is csak az isteni szerencsének köszönhetik életüket, ők ugyanis pont a tetőn dolgoztak, de az omlás pillanatában éppen a másik oldalon folytatták a munkát.

„Ahogyan a tető szakadt, úgy az erkélyek is leomlottak, sodorta magával a vaskorlátokat is. Csoda, hogy mindenki túlélte” – ingatta a fejét. Egy, a környéken dolgozó szemtanú csak a porfelhőre emlékszik:

„Kirohantunk, és borzalmas nagy porfelhőt láttunk. Azt sem tudtuk, mi történt. Egy fiatal nő éppen a porfelhő mellett állt, mint kiderült, centikkel kerülte el, hogy az egész rázuhanjon. Sokkos állapotban is volt, kontrollálhatatlanul zokogott, amennyire tudjuk, őt is elvitte a mentő” – mesélte. 

A rendőrség ismeretlen tettes ellen, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz, az esetet szakértők bevonásával vizsgálják.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

hirtv.hu

Varga Judit megtöri a csendet - ma este a Frizbiben + videó

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

astronet.hu

Húsvéti hosszú hétvégi horoszkóp 2024. március 29-április 1: Csodaszép ünnepek

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast