Viharos szél, havazás és fagy: január utolsó napjaiban megérkezik az igazi tél az országba

Forrás: Alexey Kljatov -
tavasz időjárás január tél időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jövő héten megélénkül a szél, megnövekszik a felhőzet, és több helyen alakul ki havas eső, havazás.

Hétfőn északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főleg az ország északkeleti felén alakul ki havas eső, havazás. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél erősödik meg. A fagyos reggel után délutánra +4 fok köré enyhül az idő.

Kedden a napsütés után felhőátvonulások lesznek, elszórtan záporral, hózáporral. Sokfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. Reggel 0, délután +5 fok körül valószínű a hőmérséklet.

Szerdán északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő eső, havas eső. 3 és 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet. A nyugatias szél erős marad.

Csütörtökön borongós időre van kilátás, elszórtan záporral, a hegyekben hózáporral. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, olykor viharos. +5 fok körül változik a maximum -írja a Köpönyeg.

Forrás: Alexey Kljatov

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.