Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Döbbenetes fogás: 20 ezer szennyezett, penészes tojásra csapott le a NAV

default user icon
MME
Nem mindennapi fogásról számolt be honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A NAV munkatársai ugyanis gigászi mennyiségű, kockázatosnak minősített tyúktojást foglaltak le.

A pénzügyőrök a 47. főúton ellenőrizték azt a magyar rendszámú teherautót, amely a problémás árut szállította. A gépkocsi rakterében erősen szennyezett, penészes tyúktojásokat találtak, melyeknek sem a héján, sem a csomagolásán nem volt semmilyen jelölés, és az árut nem kísérte a származást igazoló irat sem – olvasható a NAV közleményében.

A közel 20 ezer koszos, penészes és jelöletlen tojást azonnal lefoglalták az ellenőrök, ugyanis a kockázatos rakomány szakértői vizsgálata egyértelműen megállapította, hogy a bizonytalan eredet és kétes állapot miatt nem kerülhet forgalomba és nem alkalmas emberi fogyasztásra.

A pénzügyőrök a rakományt bekísérték a Békés Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Intézet telephelyére, ahol az ellenőrök megvizsgálták az élelmiszereket, amiket kivontak a forgalomból és elrendelték a több mint 19 ezer tyúktojás zár alá vételét.

A további eljárásban az illetékes hatóság várhatóan megsemmisítteti a tojásokat, és pénzbírságot szab ki a jogsértővel szemben – zárul a közlemény.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss