Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Se olajszag, se tűzhely mellett álldogálás: itt a tepsis cukkinitócsni, a nyár topvacsorája!

default user icon
MME
Ha szereted a cukkinitócsnit, de rosszul vagy az ezzel járó olajszagtól, és hosszas tűzhely mellett állástól, akkor ezt a tepsis változatot neked találták ki.

A tócsnit mindenki szereti – megenni. Elkészíteni már kevésbé. A sütés közben terjengő, nehezen kiszellőztethető olajszag és serpenyőből kifröccsenő forró zsiradék réme miatt sokan nem állnak neki, pedig a végeredmény mindenért kárpótólná őket. Nekik mutatunk most egy tökéletes megoldást: íme a nyári kedvencünkből, a cukkiniből készített tepsiben sült változat!

Hozzávalók a tepsis cukkinitócsnihoz:

  • 2 db közepes cukkini
  • 3 db tojás
  • kb. 5-6 evőkanál liszt (vagy amennyit felvesz)
  • bors
  • további fűszerek ízlés szerint
  • 30 dkg  trappista sajt

 

Elkészítése:

  1. Megmossuk és egy tálba lereszeljük a cukkinit, megsózzuk, majd pár perc múlva kinyomkodjuk a kicsapódott levét, és egy nagyobb keverőtálba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a sót, borsot és a fűszereket, majd alaposan öszekeverjük.
  3. Egy hőálló tálat vagy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, majd beleöntjük a cukkinis masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
  4. A trappista – vagy más félkemény – sajtot nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, és vastagon beterítjük vele a tócsninkat, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt arnybarnára sütjük.

EXTRA TIPP: 

Ha szeretnéd fokozni az élvezeteket, felezd el a masszát, az egyik részét simítsd a tepsibe, pakolj rá sonkát, sajtszeleteket, gombát, vagy amit szeretnél, majd kanalazd rá a másik részét, így hintsd meg reszelt sajttal, és süsd meg. Ezzel mindenki garantáltan jól lakik!

Ezek is érdekelhetnek

Friss