Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hogyan lesz stabil és rögzített műfogsorom a Fixfogsor rögzítés segítségével?

A Fixfogsor® Protézisrögzítés szigorúan egymásra épülő lépésekből áll. Több mint egy évtizedes tapasztalatra alapozva, egy már bizonyított műfogsorrögzítési eljárásról van szó. Cikkünkben megismerkedhet a műfogsorrögzítés egyik legeredményesebb fogászati eljárásával.

Mennyi időn belül lesz stabil a műfogsorom?

  • A Fixfogsor® műfogsorrögzítési eljárás lépései logikusan követik egymást. A kezelés időtartama jól kiszámítható, ideális esetben 3 hónap, míg a fogsor végleges stabilitását elnyeri a rögzítéssel.
  • Viszont amennyiben páciensünk műfogsorának, szájüregének állapota szükségessé tesz egyéb kezeléseket is (pl.: foghúzás, gyulladások kezelése), akkor némiképp növekedhet az időtartam.

No, de nézzük a lépéseket szépen sorjában:

  • Amennyiben a Fixfogsor rendelőt választja, akkor az első személyes konzultáció során 1 órát tölt nálunk. Konzultáns kollégáink egy 3D CT-felvételt készítenek, elvégzik a szájüreg vizsgálatát és akár a kezelése időpontját is megbeszélhetik. Sokan választják a Fixfogsor műfogsorrögzítési beavatkozást (már több, mint 4000 páciens életét változtatta meg eddig a Fixfogsor® Protézisrögzítés), így pár hetes várakozás előfordulhat, ha kezelési időpontot szeretne kapni.
  • A kezelés napján az implantátumok beültetése körülbelül 60 percet vesz igénybe. Az fogászati implantátumokat fájdalommentesen beültetjük. Így az eddig mozgó, instabil műfogsor nem mozdul el, stabil lesz. Sokkal szabadabban, fájdalom és kellemetlenség nélkül fog rágni, beszélni, mosolyogni. Az eljárás után érdemes pár órát szánni a pihenésre. A speciálisan műfogsorrögzítésre kifejlesztett miniimplantátumok behelyezése nem jár fájdalmas sebképződéssel. Ezért komolyabb kellemetlenségtől nem kell félnie.
  • Amennyiben a szakmai szabályok szerint van elkészítve régi fogsora, akkor a régi műfogsor is rögzíthető. Bizonyos indokolt esetekben újat javaslunk és szívesen el is készítjük azt a saját fogtechnikai laboratóriumunkban. A saját fogtechnikai labor óriási előny egyéb rendelőkkel szemben. Így a fogtechnikus és a fogorvos a szék mellett tud egyeztetni a legjobb eredmény érdekében. A műfogsorok akár gyorsított eljárással is készülhetnek. Két nap alatt új műfogsora lehet.
  • Az új műfogsor készítését (dióhéjban: anatómiai lenyomatvétel, a harapás rögzítése, a műfogak színének és formájának kiválasztása, fogpróba az ellenőrzéshez) hozzáigazítjuk a gyógyulási időhöz. Amikor az implantátumok becsontosodnak, már az új műfogsorát fogjuk rögzíteni. A kezelés ideje alatt egy napig sem lesz műfogsor nélkül. Ismerősei nem fognak észre venni a kezelésből semmit.
  • A 3 hónapos gyógyulási időszak alatt, amikor az implantátumok belecsontosodnak az állkapocsba, a csontszövet körbenövi a titán fogászati implantátumokat. A műfogsorát továbbra is viselheti, nem marad fogsor nélkül egy napig sem. Fontos szempont a kezelés alatt, hogy óvja a beültetett implantátumokat. Lényeges, hogy gondosan tisztítsa az implantátumokat, kerülje a dohányzást. Ön ezzel járulhat hozzá a kezelés sikeréhez. Pácienseink többségénél 3 hónap múlva következik a műfogsorrögzítés.
  • 3 hónap gyógyulás után pici patentházak beépítésével rögzítjük a műfogsort. A gumigyűrűs patentek segítségével pattan rá a műfogsor a fogászati implantátumokra. Ez biztosítja a végleges stabilitást. A műfogsor felső, zavaró, szájpadlásra fekvő részét ekkor tudjuk lecsökkenteni amennyiben az orvosszakmailag megoldható. A szájpadlás redukálása azért lehetséges, mert a műfogsort a felső fogsornál már nem a vákuum, hanem a titán implantátumok tartják helyben.
  • A Fixfogsor® Protézisrögzítés kezelése során szükséges lehet még néhány igazításra, korrekcióra.
  • Egy darabig félévente kontroll vizsgálat szükséges. Így megnyugodhat, hogy minden rendben van a rögzített műfogsorral és az implantátumokkal.

Hogy a fenti folyamat hosszú vagy rövid, azt mindenkinek magának kell megítélnie. 3 hónap az első rendelőbe érkezéstől a stabil műfogsor rögzítésig.


Ez sok idő? Akkor vesse össze azzal a sok-sok évvel, amíg a rögzítetlen protézisével próbálta élvezni az élet apró örömeit. Lehet, hogy hosszú éveket, évtizedeket is eltöltött már bosszankodva, reménykedve, hogy egyszer megszabadulhat a műfogsor problémáktól? Tapasztalatunk az, hogy aki sokáig viselt rögzítetlen műfogsort, alig várja, hogy stabil és rögzített fogsort kaphasson.

 

Dugár Mária páciens véleménye a Fixfogsor műfogsorrögzítésről:

"Ha ezt tudtam volna, hogy ilyen fájdalommentesen, egyszerűen megy, már sokkal korábban rászántam volna magamat..."

 

A Fixfogsor® protézisrögzítés várható kezelési időtartama csekély ahhoz képest, mint amennyit csúszkáló, kieső műfogsorral töltött.

Sőt, ez az idő rövidebb, mint ameddig egy hagyományos implantátum elkészül. Itt nincs szükség csontpótlásra, és a gyógyulási idő is sokkal, de sokkal rövidebb.

Tippünk: Ne halogassa a kezelést! A stabil rágás és rögzített fogsor nem luxus. Ez jár mindenkinek, aki törődik az egészségével és boldogan, szabadon szeretné tölteni mindennapjait.

 

Ha Önnek is problémája van a műfogsor stabilitásával. Mozog, kiesik.
HÍVJA ügyfélszolgálati munkatársainkat ezen a számon: 06 06 1 9000 695

Gál Istvánné véleménye a Fixfogsor protézisrögzítési kezelésről:

"Mindig elmozdult a fogsorom, hiába ragasztottam. De most már tudok étkezni, beszélni, nevetgélni..."

 

Mi, a Fixfogsor Rendelő munkatársai mindent megteszünk annak érdekében, hogy a beavatkozás problémamentes legyen. Értjük a dolgunkat. Több mint 4000 rögzítési eset tapasztalatával várjuk rendelőnkben. A kezelés végén bélyegzővel ellátott garanciajegyet kap tőlünk.

 

A konzultáción szakértelemmel és odafigyeléssel vizsgáljuk meg. A 3D CT-felvétel és a rendelkezésre álló egyéb információk alapján javaslatot teszünk műfogsor problémájának megoldására. A Kezelési Terv mindent tartalmazni fog, ami alapján dönteni tud a protézisrögzítéssel kapcsolatban. 

"Jól tudok enni, diót is tudok ropogtatni, mindenfélét eszegetni."

 

A FIXFOGSOR® sok szakmai Díjat nyert:

  • Innovációs Díjat,
  • Érték és Minőség Nagydíjat,
  • Magyar Brands Díjat.

Már több mint 4000 páciens, választotta a Fixfogsor Fogászati Rendelőt!

Kollégáink munkanapokon 8-18 óra között várják hívását. Hívja rendelőnket!

FIXFOGSOR FOGÁSZATI RENDELŐ

Telefonszámunk: (06-1) 9000 695

1132 Budapest, Kádár u. 9-11. földszint (a Nyugati pályaudvarnál)

6000 Kecskemét, Temes tér 10.

Írjon nekünk! E-Mail: info@fixfogsor.hu

Weboldalaink: 

https://fixfogsorinfo.hu/ 

https://fixfogsor.hu/ 

https://konzultacio.fixfogsorinfo.hu/ 

 

(X)

Ezek is érdekelhetnek

Friss