Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt eszi Adele reggelire, ebédre, vacsorára

default user icon
MME
A fantasztikus hangú énekesnő bámulatos fogyása a mai napig izgalomba tartja rajongóit. Különösen tisztelik azért, mert nemcsak leadta a plusz kilókat, hanem évek óta tartja is álomsúlyát. Edzésterve és étrendje teljesen átlagos, bárki által követhető, állítja.

Noha mindenki úgy tudja, hogy Adele a sirtfood diétával fogyott, ő határozottan tagadja ezt. „Nem diétáztam” - mondta a brit Vogue magazinnak. „Sőt, most többet eszem, mint korábban, köszönhetően a kemény edzéseknek” - tette hozzá. Táplálkozási szakemberek szerint annyi történhetett, hogy az énekesnő egészséges életmód programja egyszerűen túl sok olyan elemet tartalmaz, ami a sirtfood diétában is megtalálható. Adele pedig nem tett mást, mint követte a számára összeállított étkezési tervet anélkül, hogy ezt diétának tartotta volna. Nézzük, hogy néz ki Adéle egy napi menüje!

REGGELI

Adele tearajongó, de míg korábban cukorral itta még a reggeli napindító teáját is, mára már eszébe sem jut finomított szénhidráttal fogyasztani kedvenc italát. A tea után jöhet a minden szempontból egészséges, fehérjében gazdag reggeli: szójajoghurt vegyes bogyós gyümölcsökkel, darált dióval és étcsokidarabokkal. 

Ha sietnie kell és nincs ideje otthon reggelizni, zöld turmixot visz magával. A kelkáposzta, rukkola, zeller, alma, citrom és matcha tea keverékéből álló ital igazi energiabomba, ami biztosítja a kellő lendületet az énekesnő számára.

EBÉD

Adéle minden nap sportol: súlyzós edzések és köredzések is szerepelnek az edzéstervében. Ha szorong, feszült, naponta akár kétszer is lemegy a terembe. Ehhez fel kell töltenie szervezete energiaraktárait. Egy tipikus, egyébként a sirtfood diétában is helytálló ebédje a következő: kelkáposzta saláta petrezselyemmel, zellerrel, almával és dióval, olívaolajjal és citromlével megbolondítva. Mindehhez hajdinát fogyaszt. Imádja a tabulét is, az arab saláta rendszeresen szerepel az étrendjében: eperrel, avokádóal, paradicsommal, datolyával és petrezselyemmel, olívaolajjal és citromos öntettel. 

VACSORA

Mivel az énekesnő tud és szeret is főzni, gyakran készít magának vacsorát. Különösen kedveli Jamie Oliver receptjeit. Az egyik kedvence a grillezett csirkemell hagymás káposztasalátával, paradicsommal és chilis salsával. 

DESSZERT

Az édességről lemondott, ám rosét és vörösbort állítólag rendszeresen fogyaszt – bár utóbbit úgy hírlik, leginkább azért kéri az öltözőjébe, hogy a stábtagokat megkínálhassa.

CSALÓNAP

Mint minden diétázó vagy inkább egészségesen étkező, Adéle is tart csalónapot, amikor nem mondd nemet a kedvenc ételeire. „McChicken Nugget's, Big Mac és sült krumpli. Ez az én tökéletes (háromfogásos) étkezésem" - árulta el a már említett Vouge-interjúban. „Hetente legalább egyszer elcsábulok és eszem a McDonald's-ban." 

Hogy ez valóban így van-e, nem tudhatjuk, az azonban kérdés, hogy miként tudja ezt a menüt beilleszteni az 1200 kalóriás étkezési tervébe úgy, hogy még mindig bomba formában van.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss