Mérgező tárgyak az otthonodban - gondoltad volna, hogy ilyen veszélyesek?

Forrás: Shutterstock -
mérgezés otthon egészség lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Régóta tudjuk, hogy bizony hiába a rengeteg szabályozás, még mindig kaphatóak a boltokban olyan használati tárgyak, melyek összetétele egészségügyi szempontból kívánnivalókat hagy maga után.

A Bors utánajárt annak, hogy melyek ezek az egyébként rengeteg háztartásban megtalálható eszközök.

Zuhanyfüggöny

A ftalátok felelősek a veszélyért a zuhanyfüggönyök esetében: mivel ezek a kiegészítők többnyire PVC-ből készülnek, hosszú távon potenciális egészségkárosító hatást fejthetnek ki. Ha teheted, keress ftalátmentes verziót, vagy egyszerűen felejtsd el a függönyt és próbálj fröccsenésmentesen fürdeni!

Forrás: Shutterstock

Tapadásmentes serpenyők

Hálát adtunk a tudománynak, mikor megjelentek a teflonserpenyők, ám sajnos a rajtuk található tapadásgátló rétegek nem a legbiztonságosabbak. Extra magas hőmérsékleten akár már 5 perc alatt is káros gázok szabadulhatnak fel belőlük. Ha teheted, inkább ruházz be helyettük vasedényekre!

Illatgyertyák

Azok a gyertyák, amelyek paraffint tartalmaznak, égés közben káros anyagokat bocsátanak ki. Vásárolj inkább illatmentes és természetes viaszból öntött változatokat!

Ha kíváncsi vagy a többi megkérdőjelezhető összetételű tárgyra, ITT olvashatod el a teljes cikket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.