Operettszínház Jankovits József
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 73. évében elhunyt Jankovits József, a Budapesti Operettszínház bonvivánja - tudatta a teátrum szombaton az MTI-vel. A Liszt Ferenc-díjas operetténekest, színészt türelemmel viselt, hosszas betegségek után érte a halál.

A gyászjelentésben azt írták, Jankovits József a legigényesebb bonviván-szerepek kiváló tolmácsolója volt. A Budapesti Operettszínház Jankovits Józsefet saját halottjának tekinti. Temetéséről később adnak tájékoztatást.

Forrás: Shutterstock


Jankovits József 1951. január 3-án született. 1979 és 1981 között a Szegedi Nemzeti Színház, 1981-től a Budapesti Operettszínház tagja volt.
A művészt 1990-ben Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki.
Főbb szerepei között volt Szu Csong (Lehár: A mosoly országa); Józsi (Lehár: Cigányszerelem); Edwin (Kálmán: Csárdáskirálynő); Homonnay Péter, Barinkay Sándor (Strauss: A cigánybáró); Tasziló (Kálmán: Marica grófnő); Eisenstein (Strauss: A denevér); Hunyadi László (Erkel Ferenc) ; Don José (Bizet: Carmen).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.