Többen életveszélyesen megsérültek, amikor a migránsokat rejtegető embercsempész súlyos balesetet okozott – videó

Vágólapra másolva!
Egy férfi az autójában 5 szír migránst rejtegetett, amikor a rendőrök meg akartak állítani. Menekülni kezdett, aminek súlyos baleset lett a vége. A karambolról videó is készült. 
Vágólapra másolva!

Pont egy éve egy 28 éves férfi Veszprém külterületén egy bevásárló központ mellett haladt el, amikor a rendőrök igazoltatni akarták.

A sofőr nem állt meg, mivel rajta kívül még 5 szír migráns is utazott az autójában.

A rendőrök 3 autóval szirénázva üldözték. Egy körforgalom után az egyik rendőrautó a férfi autójának bal oldalához hajtott, hogy megállásra késztesse. Az embercsempész ekkor vette észre, hogy az út jobb oldalán egy kamion áll. Még meg tudott volna állni, de inkább úgy döntött, hogy balra tartva kikerüli az akadályt.

Ettől nekiütközött a mellette lévő rendőrautónak, majd nekirohant az álló járműszerelvénynek. A balesetről felvétel is készült.

A balesetben egy migráns életveszélyesen, kettő pedig súlyosan megsérült, továbbá hatan, köztük a sofőr és két rendőr, könnyű sérüléseket szereztek.

A sofőr ellen embercsempészés miatt eljárás indult. A közúti baleset gondatlan okozása miatt az ügyészség a férfival szemben fogházbüntetés kiszabását és a vezetéstől való eltiltását indítványozta.