Ennek a gyümölcsös pitének roppant egyszerű az elkészítése, csak összekeverjük a hozzávalókat, és mehet is a sütőbe. Ha húsvétkor a pihenésé a főszerep, válasszátok ezt az édességet desszertnek, bőven marad idő a kikapcsolódásra. De akkor is nyerő ötlet, ha váratlan vendégek toppannak be.
Kókuszos-gyümölcsös pite
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 1 mk. vaníliapaszta
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 csipet só
- 10 dkg cukor
- 2 dl tejföl
- 2 dl joghurt
- 14 dkg liszt
- 5 dkg búzadara
- 10 dkg kókuszreszelék
- ½ csomag sütőpor
- vaj a tepsi kikenéséhez
A tetejére:
- 1 nagy üveg barackbefőtt
- 1 nagy üveg meggybefőtt (magozott)
- 2 ek. barna cukor
Elkészítése:
- Egy nagy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit. Kifejezetten híg lesz a massza, de az nem baj, sőt, sűrű tejföl állagát kell elérnie.
- Kivajazott, közepes méretű tepsibe öntjük, úgy, hogy 2-3 centi magas legyen a tészta. A tetejét sűrűn kirakjuk a cikkekre vágott barackkal és a magozott meggyel. Megszórjuk a barna cukorral, és 180 fokos sütőben készre sütjük 20-25 perc alatt. Akkor jó, ha már szépen megbarnul a tészta az oldalánál. Frissen könnyen szétesik, de ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.
Még több húsvéti süteményrecept>>>
Borítókép: Vidék íze arcívum