Egy amatőr csillagász megfejthette az űrbéli kódot, amelyet a NASA tudósainak sem sikerült

Forrás: Shutterstock -
csillagász Naprendszer rejtély űrkutatás Wow!-jelsorozat Wow! űrlények űr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Negyvenöt éve nem hagyja nyugodni a tudósokat az a misztikus hangfelvétel, amelyről sokan azt hiszik, hogy űrlények küldhették a Földre. Egy amatőr csillagász most olyan felfedezésre jutott, amely alapjaiban változtathatja meg mindazt, amit az űrkutatásról gondoltunk.

Az Ohio Állami Egyetem obszervatóriumában még 1977 augusztusában sikerült rögzíteni egy rádiójel-sorozatot, amely eltért a korábban ismert kozmikus háttérzajoktól. Egyesek már akkor is azt feltételezték, hogy idegen életforma küldhette a kódot, akik ezzel akartak kapcsolatba lépni az emberekkel. A jelsorozat Wow! néven vált ismertté, ugyanis Jerry R. Ehman csillagász ezt írta a dokumentációra.

Forrás: Shutterstock

Évtizedekkel később egy amatőr csillagász, Alberto Caballero találhatta meg a megoldást a jelsorozat dekódolására. Caballero ugyanis felfedezett egy, a Naphoz hasonló csillagot abban a tartományban, ahonnan befogták a Wow!-jelsorozatot. A csillagász szerint érdemes lenne megvizsgálni, hogy az újonnan talált csillag körül milyen bolygók vannak, mert elképzelhető, hogy kialakult ott is egy, a Földéhez hasonló civilizáció, amely egykor így akarhatott kapcsolatba lépni az emberiséggel – írja a player.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.