Letért az útról, majd felborult egy távolsági autóbusz: többen meghaltak

halál baleset autóbusz Törökország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Letért az útról, majd felborult egy távolsági autóbusz vasárnap a nyugat-törökországi Afyonkarahisar tartományban, a balesetben nyolc ember életét vesztette - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

A beszámoló szerint a jármű a délkelet-törökországi Diyarbakir tartományból tartott az ország nyugati részébe, az Égei-tenger partján fekvő Bodrum városába, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett.
Az egyik utas, Adem Kaya az Anadolunak arról számolt be, hogy az út nem volt eljegesedve, hanem vélhetően a sofőr elaludt, és ez okozta a balesetet. Elmondta, hogy sokan a felborult busz alatt rekedtek.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A személyzet egyik tagja, Ferhat Karakaş a hírügynökséggel azt közölte, hogy a baleset 10 perccel a sofőrváltás után történt. A sérülteket Afyonkarahisar és a szomszédos Isparta tartomány kórházaiba szállították. Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a hivatalos Twitter-fiókján azt írta, hogy a sérültek közül három állapota súlyos - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.