Kitálalt a Facebook kirúgott alkalmazottja: a cég szándékosan manipulálja az emberek mobiljait

Forrás: AFP/Anadolu Agency/Ali Balikci -
Messenger Facebook akkumulátor negatív tesztelés manipuláció Meta volt dolgozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdöbbentő titokról rántotta le a leplet a Facebookot és a Messengert is működtető vállalat, a Meta egykori dolgozója, akinek azután kellett távoznia, hogy nem akart részt venni a "negatív tesztelésben".

George Haywardot tavaly novemberben kirúgták, ő pedig beperelte a Metát. A férfi nem volt hajlandó részt venni abban a tesztben, melynek során a cég távolról lemeríti a felhasználók mobiljait. A "negatív tesztelés" lehetővé teszi a cégek számára, hogy titkokban lemerítsék a telefonok akkumulátorait, ezzel vizsgálva az alkalmazások funkciót, terhelhetőségét.

Forrás: AFP/Anadolu Agency/Ali Balikci

Ezt Hayward visszatutasította.

– idézte a Blikk a New York Post cikkét. Hayward hozzátette, hogy a "negatív teszt" hatékony elvégzéséhez külön, cégen belüli tananyag is készült, mely szerinte a legborzasztóbb dokumentum, amelyet valaha látott.

A procedúra nemcsak illegális, hanem veszélyes is, hiszen, ha a felhasználó telefonja lemerül és ki is kapcsol, akkor veszélyhelyzetben használhatatlanná válik, azaz nem tudja elérni példának okáért se a rendőröket, se a tűzoltókat, se a mentősöket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.