Mindig nagyon jó program hétvégére, amikor összejön a család, vagy a haverokkal a kerben előkerül a bogrács. Szuper egyszerű ételeket dobhattok össze, de választhattok kicsit bonyolultabban elkészíthető,de isteni ízeket. Mi most három recepttel készültünk nektek, ne hagyjátok ki!
1. Bográcsos halászlé
Hozzávalók:
1 kg konyhakész ponty szeletelve
50 dkg ikra
25 dkg halzsír
2 ek halsűrítmény
2 db halászlékocka
2 db közepes nagyságú vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 tk tört chilipaprika
1 ek zsír
0,5 dl jó minőségű vörösbor
2 ek pirospaprika
só
Így készítsd el:
Tedd a zsírt és a halzsírt a bográcsba, valamint a vékony szeletekre vágott vöröshagymát. Párold egy kicsit majd tegyél bele sót, borsot, és szórd meg a pirospaprika felével.
Öntsd fel 1 dl vízzel, hagyd felforrni, és süsd zsírjára, így a paprika megtartja szép piros színét.
Vedd le a tűzről, add hozzá a besózott halszeleteket, az ikrát, a paradicsomot és a paprikát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, öntsd hozzá a bort. Add hozzá a sűrítményt és a halászlékockát. Forrald fel ismét, szórd rá a maradék piros paprikát, lassú tűzön forrald, a bográcsot pedig csak rázogasd közben. Kb. 20 perc alatt megfő.
Friss kenyér isteni hozzá!
Jó étvágyat!
2. Lecsó bográcsban
Hozzávalók:
15 dkg füstölt szalonna
1 kg paradicsom
2 kg paprika
2 db hegyes erős paprika
1 kg vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
só
Így készítsd el:
Kockázd fel a hagymát és a paradicsomot. A paprikát vágd fel karikákra. ( vegyél piros és sárga paprikát is a piacon )
Tegyél egy kis olajat a bográcsba, a szalonnát süsd üvegesre. Add hozzá az apróra vágott hagymát és pár percig fonnyaszd.
Ezután a paprikát és a paradicsomot is tedd bele. Addig főzd,amíg a paprika meg nem puhul. Sózd ízlés szerint.
Természetesen kolbásszal is készítheted!
Jó étvágyat!
3. Paprikás krumpli
Hozzávalók:
20 dkg füstölt szalonna
2 kg krumpli
2 fej hagyma
1 szál szárazkolbász
2 db paradicsom
3 db paprika
pirospaprika
só
bors
Így készítsd el:
Kockázd fel a szalonnát, pirítsd le. Dobd rá a az apróra vágott hagymát, és fonnyaszd üvegesre. Tedd hozzá a felkarikázott szárazkolbászt, pirítsd pár percig, majd húzd le a tűzről.
Keverd hozzá a pirospaprikát, tedd bele a karikára vágott krumplit, az apróra vágott paradicsomot és a paprikát.
Tedd vissza a tűzre. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd, borsózd és kevergetés nélkül főzd meg.
Nokedlivel, tarhonyával vagy friss kenyérrel tálalhatod. Jó étvágyat!