Kukorica nélkül nem múlhat el a nyár - ráadásul nemcsak finom, de egészséges is! Nagyon magas az antioxidáns tartalma, televan B és C-vitaminnal, folsavban, magnéziumban, káliumban és foszforban is gazdag.
3 dolog, amit nem tudtál a kukoricáról
- Az indiánok termesztettek először kukoricát. Európába csak Amerika felfedezése után jutott el. Népi elnevezése, a „tengeri” is arra utal, hogy a tengerentúlról származik. De számos más neve is van a magyar tájegységeken belül is, például törökbúza vagy málé.
- Vásárlásnál egyáltalán nem mindegy, hogy melyik kukoricát választod. Az első, amire érdemes odafigyelned az a színe. Sajnos sokan takarmánykukoricát próbálnak árulni csemegekukoricaként. Tudni kell, hogy a takarmánykukorica sötétebb, pirosas, míg a csemegekukorica sokkal világosabb, majdhogynem fehér.
-A kukorica a legtöbb országban alapvető népélelmezési cikk, de az USA a világ legnagyobb kukoricatermesztője. Az éves termés kb. 80 %-át még mindig takarmányozási célra használják fel.