Létrehozva: 2022.06.30.

Gondoltad volna? Ők a sztárvilág legintelligensebb tagjai

Az emberek többségének IQ-ja között 85 és 115 között van, de nem az övéké!

Szerző Ripost

A sztárok világában is akad kimagaslóan intelligens személy, akik magasan az átlag feletti IQ-val rendelkeznek. Ők azok a hírességek, akiknek elegendő lenne csak az eszük ahhoz, hogy könnyen megéljenek, de mégis a sikerhez vezető rögös utat választották - írja a Metropol.

2022 CORE Gala
Fotó: Faye Sadou/MediaPunch

James Woods

Állítólag James Woodsnak van a legnagyobb intelligenciája a sztárok közül, hiszen bizonyos források szerint 180-184 -es az intelligenciahányadosa. Akár a rendkívüli zsenik egyike is lehet ezzel a pontszámmal; az emberiség 0,2 százalékához tartozik e szerint.Woods egyébként eredetileg a rangos MIT-n tanult szemorvosnak.

 

Nolan Gould

A Modern családban egy butácska fiút játszik, mégis Hollywood egyik legintelligensebb sztárjainak egyiket. Az ifjú színész, aki Luke Dunphyt játszotta a műsorban, a valóságban 150- es IQ-t tudhat a magáénak – legalábbis ő maga ezt állította egyszer Ellen DeGeneres showműsorában. Valószínűleg igaz lehet egyébként az állítása, hiszen a Mensa tagja, és az iskolai tanulmányai során több osztályt gyorsítva végzett el, sőt ő már tizenhárom évesen kipipálta a GED tesztet, ami körülbelül olyan, mint nálunk az érettségi.

 

Lisa Kudrow

A Büdös macska dal kitalálóját alakító Lisa Kudrow is megdöbbentően magas pontszámot ért el az IQ tesztjén. A Jóbarátok Phoebe-je, ha nem színész lenne, akkor jelenleg biológusként, orvosi kutatásokat vezetne. Nem is véletlen, hiszen 154-es intelligenciahányadosa van és sokáig a fejfájás -kutató édesapja mellett dolgozott. Közösen vizsgálták, hogy a balkezesek hajlamosabbak-e a klaszterfejfájásra, mint jobbkezes társaik.

 

Mayim Bialik

Mayim leginkább az Agymenőkben alakított, Amy Farrah Fowler szerepe miatt vált híressé. A történetben egy neurobiológust alakít, de a legtöbb ember nem tudja, hogy Mayim nem csak szerepet játszik, hanem ő valójában egy idegtudós, akinek doktorija van. Az ő IQ-át nem lehet pontosan tudni, de az biztos, hogy 150-163 között mozog.

 

Sharon Stone

A hivatalos mérések szerint ugyanolyan magas az IQ-ja, mint Kudrow-nak, azaz 154, sőt valószínűleg még a Mensába is felvennék, de az oda tartozó tesztet sosem töltötte ki. Ötévesen már azonnal a második osztályt kezdte meg és tizenhat évesen le is érettségizett.

 

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino ismert rendező, forgatókönyvíró, színész és producer. Ezeken kívül ráadásul rendkívül okos is, 160-as IQ-ja van. Képességei ellenére 16 évesen otthagyta az iskolát és egy videótékában dolgozott egy ideig, ahol jelentős filmes tudásra tett szert. Mostanra Oscar- és Golden Globe-díjat is nyert, az amerikai független filmre nagyon nagy hatással volt műveivel.

 

Molnár Anikó

Fotó: Vadnai Szabolcs

Molnár Anikó is az emberiség azon szűk csoportjába tartozik, akik igen magas IQ-val rendelkeznek. Egy tesztből kiderült, hogy a szőke szépség intelligencia-szintje 132-es.

"A pánikbetegségem miatt a mai napig rendszeresen járok pszichológushoz, vele készítettük el az úgynevezett MAWI-tesztet. Nem lepett meg az eredmény, 10-12 éve már csináltam egyet, annak csak egy-két ponttal volt rosszabb az eredménye" – mesélte a Borsnak a színésznő.

 

Várkonyi Andrea

-Még 2017-ben, műsorvezetőként vallotta be Andrea, hogy nagyon jól teljesített a teszten.

A műsoromban szóba került az intelligenciateszt, és az egyik vendégem, aki pszichológusként volt jelen, adás után adott egy

hivatalos tesztet, hogy töltsem ki kíváncsiságból. Otthon, tévé, gyerek, és a napi teendők közepette töltögettem. A pszichológus azt mondta, hogy mivel ezen a teszten a maximális eredményt értem el, szerinte menjek el a hivatalos MENSA-tesztre is, mert az magasabbat tud mérni. Nagyon büszke vagyok az eredményre: Mensa HungarIQa-tag lettem. Az intelligencia teszt eredménye szerint az emberiség legintelligensebb egy százalékába tartozom- ismerte be akkor Andrea.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

vg.hu

Különösen pusztító vírust terjesztő kullancsfaj jelent meg hazánkban

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Aurelio mégsem változott meg? Videóban őrjöng az interneten

HŰHA

Ez már döfi: menő szexjátékot reklámoz a TV2 sztárja - Videó

HŰHA

Nagyon morbid: Szexoldalon tűnt fel Diana hercegné hasonmása — Fotók

HŰHA

Büfés forradalmár? Nagy Ő Virág szendvicseket osztogatott volna a szabadságharcban

HŰHA

Bugyi nélkül állt kamerák elé a bombázó: mindent megmutatott

HŰHA

Kőgazdag Szandi az intim tetkóiról vallott: „Csak az tudja, aki látott közelről, meztelenül”

HŰHA

Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

HŰHA

"Megmutatom, milyen felsőbbrendűnek lenni" – Alekosz testvére most Opitz Barbit hódítaná meg