"Azt látom éjjel-nappal, ahogy merülnek el" - megszólalt a rácalmási tragédia szemtanúja

Forrás: Tények -
elmerült Rácalmás büntetés-végrehajtás Kis-Duna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zokogva nyilatkozott a rácalmási tragédia szemtanúja. A horgász végignézte, ahogy elmerül a büntetés-végrehajtás két munkatársa.

A büntetés-végrehajtás két munkatársa hétfő délelőtt merült el a Kis-Dunában, szolgálati kutyák kiképzése közben. A Terrorelhárítási Központ - mint a kutatás irányítója - kedden azt közölte az MTI-vel, hogy a bv, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a felszínen és a part mentén is jelentős erőkkel keresik a 29 éves Dávidot és a 34 éves Lászlót. Mindkét elhunyt holttestét megtalálták. Egy horgász végignézte a balesetet, látta, hogyan merül el a két férfi a vízben.

A Kis-Dunában merült el kutyakiképzés közben két férfi Forrás: Tények

"Beleégett a retinámba. Azt látom éjjel-nappal, ahogy merülnek el. (...)Egyszer csak fordult egyet, és már utána nem jött föl. Az egyiknek a fejét még láttam, de akkor már nem volt semmi mozgása" - mondta a horgász. A szemtanú szerint a korábbi hírekkel ellentétben a férfiak nem a csónakból estek a vízbe, hanem a híd közelében, a vízben gyakorlatoztak.

"Az egyik elindult föl a hídhoz az egyik kutyával. A híd pillérjétől indult el lefelé az egyik kutya. Aki a sóderzátonyon volt, szerintem ő hívhatta a kutyát. Megakadt a kutya a pillértől, ami szintén szabálytalan. Elindult a férfi, el is merült. A másik lentről elindult érte fölfelé. Szerintem az áramlat miatt nem is tudott odajutni" - mondta a Tényeknek a szemtanú. Úgy tudják, először Dávid indult a kutya után, majd az ő segítségére sietett László, de mindketten eltűntek a folyóban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.