Megfázás miatt ment orvoshoz, kiderült, hogy rákos a 14 éves budapesti lány

Forrás: Shutterstock -
daganat kislány beteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megfázás és köhögés miatt fordult 14 éves gyermekével az édesanya, a diagnózis, amit kaptak azonban sokkoló volt. Kiderült, hogy Dzsesszikának nyirokcsomó-daganata van. 

"Másfél hónapja fenekestől felfordult az életünk. Dzsesszikám kicsit megfázott, de mivel nagyon furcsán köhögött, nyomást érzett a mellkasában, ráadásul fogyott is, ezért orvoshoz vittem. Először a háziorvos látta, ő antibiotikumot írt fel, majd hazaküldött minket" - mesélte a Borsnak a kislány édesanyja.

Dzsesszika állapota azonban nem javult, ezért az édesanya elvitte a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, hogy kiderüljön, mik állhatnak a tünetek hátterében.

"Ugyanazt mondták: vírusfertőzés. Megkértem őket, hogy csináljanak több vizsgálatot, ekkor mehettünk röntgenre, azután haza is küldtek minket. Ám másnap kora reggel csörgött a telefon, egy doktornő volt az, aki megkért, hogy vigyem vissza a kórházba Dzsesszikát. Akkor még nem mondta el, hogy mi a baj, de én tudtam, hogy valami nagyon nincs rendben..." - magyarázta Brigitta, az édesanya, mielőtt kiderült, hogy lányának nyirokcsomó-daganata van.

Megfázás miatt ment orvoshoz, kiderült, hogy rákos a 14 éves budapesti lány Forrás: Shutterstock

Dzsesszika kemoterápiás kezelését azonnal megkezdték, majd miután hazaengedték őt, egyik éjszaka nagyon rosszul lett, és vissza kellett vinni a kórházba.

A 14 éves lány most már jobban van, de a szülei rettegnek, hogy megismétlődhet az eset. A helyzetük cseppet sem egyszerű, segítségre van szükségük.

"Sok gyógyszert, étrendkiegészítőt kell vennünk és albérletben élünk. Dzsesszika a kezelések miatt egyfolytában veszít a súlyából, így elsősorban neki lenne szüksége ruhára, cipőre. A családunknak pedig olyan élelmiszerre, amit meg tudok főzni vagy esetleg tisztítószerekre. Mi mindenkinek hálásak vagyunk, aki tud segíteni, mert egyelőre nem tudom, hogyan vészeljük át ezt az egészet! Ugyanakkor tudom, hogy a kislányomnak szüksége van ránk, így mindent meg fogunk neki adni azért, hogy meggyógyuljon!" - tette hozzá az édesanya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.