Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zseniális zserbógolyó, aminek a receptjét a szomszéd is követelni fogja

default user icon
MME
Ha igazi zserbóélményre vágytok, de eszetek ágában sincs órákat tölteni a konyhában, akkor ez a zserbógolyórecept csak rátok vár. Legyen szó egy átlagos hétvégéről vagy valamilyen ünnepről, ezzel a desszerttel tuti nyerők lesztek. Gyors és pofonegyszerű!

Igaz, ez a gömbölyű finomság megjelenését nézve más, mint a klasszikus zserbószelet, ám ízében megtévesztésig hasonlít a hagyományos kedvencre. A sütést el is felejthetitek, ugyanis ennek a zserbógolyónak az egyik erőssége, hogy a sütőt sem kell bekapcsolnotok hozzá, hűtéssel együtt pedig egy óránál többet tuti nem vesz igénybe az elkészítése. Készüljön valamilyen különleges alkalomra, ünnepre vagy csak egy átlagos hétköznapon, ne lepődjetek meg, ha pillanatok alatt elkapkodják ezt a villámgyors zserbógolyót.

Hozzávalók:

  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg vajas keksz morzsára törve
  • 3 dkg porcukor
  • 15 dkg aszalt sárgabarack apróra vágva
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 2 cl rum vagy rumaroma
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 ek étolaj
  • hurkapálca vagy fogpiszkáló

A ZSERBÓGOLYÓ PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>> 

Elkészítés:

  1. Keverőtálba tesszük a kekszmorzsát, a darált diót, a porcukrot, az aszalt barackot, a baracklekvárt és a rumot. Egy villa segítségével jó alaposan összekeverjük, összedolgozzuk. Ha elkészült, kézzel nagyjából 2-3 centis golyókat formázunk belőle, aztán egy tálra helyezzük őket, amíg a csokimázt elkészítjük.
  2. Egy lábasban vizet melegítünk. A lábas tetejére egy keverőtálat teszünk, ügyelve arra, hogy a tál ne érjen a vízbe. A étcsokoládét összetörjük, és a tálba helyezzük, kevergetve felolvasztjuk.
  3. Ha felolvadt, hozzáadjuk az olajat, és jó alaposan elkeverjük, majd levesszük a tűzről. Az elkészült csokibevonót egy pohárba töltjük, majd következhet a bevonás.
  4. A golyókat hurkapálcikákra szúrjuk, ügyelve arra, hogy ne szúrjuk át, majd kicsit döntve a csokiba mártjuk. Hagyjuk lecsepegni a felesleget, majd egy tálra sorakoztatjuk őket.
  5. Miután elkészültünk a golyókkal, díszíthetjük a maradék dióval vagy aszalt barackkal, de kandírozott narancshéj is jól illik hozzá.
  6. Végül hűtőbe tesszük pár óra, amíg a csoki megdermed. Ha nincs időnk zserbót készíteni, de nagyon vágyunk rá, akkor ez a recept egy remek alternatíva.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss