Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2022.05.20.
Módosítva: 2022.05.27.

Márki-Zay Pétert már a legközelebbi szövetségesei is támadják

Nyílt levélben üzent a baloldali összefogás volt miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zay Péternek legközelebbi szövetségese, Kész Zoltán. A veszprémi politikus azt kéri, hogy a politikus számoljon el a támogatásokkal.

Szerző Ripost

Nyílt levelet írt Márki-Zay Péternek Kész Zoltán veszprémi politikus, az MMM vezetőségi tagja.

A tisztességről nem beszélni kell, hanem akként viselkedni

- írta bejegyzésében a politikus.

Hozzátette, a hódmezővásárhelyi polgármester kampányának egyik legfontosabb pontjával mélyen egyetértett, miszerint "azért támadják, mert nem tűri a lopást."

Éppen ezért, az MMM vezetőségi tagjaként attól teszem függővé vezetőségi tagságom fenntartását, hogy még ebben a hónapban rendesen elszámolsz a kampánypénzzel – 

jelentette ki Kész Zoltán.

Ez azt jelenti, hogy ki kell derüljön, hogy pontosan mire is költötte el a Mindenki Magyarországa Mozgalom a támogatók pénzét, másrészt a nyilvánosság számára egyértelművé kell tenni, hogy az adományozóktól a kampányra átutalt támogatásokból a megmaradt összeget milyen módon juttatja vissza az MMM az adományozókhoz.

"Gondolom, mondanom sem kell, hogy az adományozók által egyértelműen célhoz kötötten adott támogatásokat nem a célra felhasználni (például pártot építeni belőle) lopás, amelyet az MMM-ben nem csak te, de senki más sem tűr el. Várom mindkét elszámolást ezért minél hamarabb!" – zárja le levelét Kész Zoltán.

A Gyurcsány-közeli IDEA Intézet kutatási igazgatója, Böcskei Balázs – politikai értelmében – selyemzsinórt küldött a baloldal bukott jelöltjének, Márki-Zay Péternek. Böcskei Márki-Zayt és mozgalmát, valamint a megalapítandó pártját egész egyszerűen „nem létezőnek" nevezte. Szerinte a Márki-Zay-szintű politikusok „elvileg nem képezhetnék a politikai valóságnak sem az alanyát, sem a tárgyát". Magyarán arról van szó, hogy Gyurcsányék megüzenték a hódmezővásárhelyi polgármesternek, hogy fejezze be ámokfutást és vonuljon ki a közéletből.

Az ATV Csoport részét képező Spirit FM Rádió Aktuál című műsorának volt a vendége az enyhén szólva DK-közeli IDEA Intézet kutatási igazgatója, Böcskei Balázs. Az IDEA Intézet a bukott baloldali jelölttel kapcsolatosan – az ATV leirata alapján – úgy fogalmazott:Márki-Zay Péter pont azt hozza működésében, retorikájában, amit már megszokhattunk tőle. A legszomorúbb a történetben mégis az, hogy a Márki-Zay-szintű politikusok elvileg nem képezhetnék a politikai valóságnak sem az alanyát, sem a tárgyát– reagálta arra a felvetésre, miszerintA BALOLDAL KORÁBBI MINISZTERELNÖK-JELÖLTJE MOZGALMA TÁMOGATÁSÁT IS ELVESZÍTVE A „SENKI FÖLDJÉRE" KERÜLT.

A baloldali elemző ugyanis úgy látja, a hódmezővásárhelyi politikusolyan szintű képességek hiányában van, amik teljesen alkalmatlanná teszik őt arra vonatkozóan, hogy bármilyen komolyabb pozíciót betölthessen.

A baloldali elemző szerint ennek dacára nem is Márki-Zay Péternek van feladata, hanem azoknak, akik támogatták őt – „akik mindezen látható jelek mellett és ellenére úgy gondolták, hogy ő lehet a potenciális miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki kampánynak" – mondta.

Márki-Zay mozgalma „egy nem létező párt nem létező szervezetének nem létező médiajelensége"

Böcskei Balázs a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) nevű gittegylet körüli hírekről úgy beszélt, mintegy nem létező mozgalom nem létező szervezete és nem létező aktorainak kommentálása.

Magyar György, mint jogász értelmezhető, de mint politikus kevéssé. Lukácsi Katalinnak az a politikai teljesítménye, hogy belépett a KDNP-be, majd kilépett a KDNP-ből. A többi hozzá hasonló »politikai csipet-csapatban« sincsenek olyan aktorok, amik viszonyítási pontot jelenthetnének, amiért komolyan kellene venni a kérdést" – hangsúlyozta a Gyurcsány Ferenc-közeli intézet vezetője.

Böcskei szerinta magyar közéletnek, az időjárásnak, a Balaton vízállásának az tenne a legjobbat, ha Márki-Zay Péter minél előbb levonulna a politikai térképről.„Legalábbis mi elemzők, újságírók akkor tesszük a legjobbat saját immunrendszerünk védelmének érdekében, ha egy nem létező politikus nem létező mozgalmának nem létező irányát elkönyveljük úgy, mint egy nem létező médiajelenséget" – emelte ki az IDEA Intézet vezetője,AKI NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL GYURCSÁNY FERENC ÜZENETÉT TOLMÁCSOLTA A BUKOTT JELÖLT FELÉ.

Böcskei Balázs elmondása alapjánmostanra Márki-Zay Péter olyan spirálba került, olyan kontrollnélküliségben, olyan belátásnélküliségben mozog, olyan politikai nárcisztikusság jegyeit vonultatja fel, ami egyszerűen a komolyan vehetetlen kategóriába sorolja be.

Kicsoda Böcskei Balázs?

Ahogy arról az Origo a XXI. Század Intézetre hivatkozva még januárban beszámolt, Böcskei Balázs az IDEA Intézetben végzett elemzői munkája mellettKÉT ÉVEN ÁT VOLT (?) GY. NÉMETH ERZSÉBET GYURCSÁNYISTA FŐPOLGÁRMESTER-HELYETTES HIVATALÁNAK FŐTANÁCSADÓJA, HAVI 700 EZERÉRT.

A kinevezésről egyébként maga Böcskei is beszámolt 2019 végén, amely kapcsán úgy fogalmazott, hogy „vannak olyan felkérések, amelyek megtiszteltetés, hogy érik az embert. Mérlegelni kell ambíciókat, alkalmasságot és az emberi léptékű időt".

Érdemes megjegyezni, hogy mivel Gy. Németh Erzsébet májustól már országgyűlési képviselő, így főpolgármester-helyettesi tisztségéről le kell mondjon, mivel a két titulus összeférhetetlen. Ebből az következik, hogy

BÖCSKEI FŐTANÁCSADÓI TISZTSÉGE IDŐKÖZBEN MEG KELLETT SZŰNJÖN, VAGY A KÖZELJÖVŐBEN MEG FOG SZŰNNI.

Emellett a baloldali elemző cége, a Respublica Kft. a DK európai parlamenti képviselőinek, azaz Gyurcsánynénak, Ara-Kovács Attilának, Molnár Csabának és Rónai Sándornak is nyújt tanácsadást.

Az elmúlt hónapok során Márki-Zay Péter, a baloldal bukott jelöltje számos esetben kifejtette, hogy szerinte a kormány által bevezetett rezsicsökkentés kifejezetten káros, fenntarthatatlan és rendkívül nehéz lenne azt eltörölni. Márki-Zay Péter egyértelműen a rezsicsökkentés eltörlésének híve, és még az sem befolyásolja meggyőződésében, hogy az intézkedésnek köszönhetően a magyar családok mintegy 400 ezer forinttal kevesebb rezsit fizetnek évente. A baloldal a választási vereség után továbbra is ellenzi a rezsicsökkentést. 

Újra és újra kifejtette véleményét a rezsicsökkentéssel kapcsolatban Márki-Zay Péter. A baloldal jelöltje minden ezzel kapcsolatos megnyilvánulásában azt hangsúlyozta, hogy a kormányzat családoknak szóló költségcsökkentési intézkedése rossz volt. Ez az álláspont veszélyes volt már a néhány hónapja kezdődött nyugat-európai rezsipánik – amikor elkezdtek az egekbe szökni az energiaárak – idején is, most pedig, az orosz–ukrán háború miatt tovább emelkedő árak árnyékában különösen felelőtlen hozzáállás volt. 

Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni– mondta Márki Zay.

Ez a megjegyzés egyértelművé tette: a baloldal hatalomra kerülése esetén eltörölte volna a rezsicsökkentést, amely havonta átlagosan 32 ezer forintot takarít meg a magyar családoknak.

Egy másik alkalommal már sokkal konkrétabban fogalmazott a baloldal jelöltje, amikor kijelentette:a rezsicsökkentésnek azt a formáját, amit Orbán Viktor kitalált, azt nem szeretnénk fenntartani.Márki-Zay hol környezetvédelmi, hol gazdaságpolitikai szempontokkal próbál érvelni a rezsicsökkentés ellen, csakhogy szakértők szerint egyik sem állja meg a helyét. A rezsicsökkentés ugyanis már bizonyított: lassan 10 éve működik, és éves szinten több százezer forintot takarít meg a családoknak.RÁADÁSUL AZ ÉLELMISZER- ÉS BENZINÁRSTOPPAL KIEGÉSZÜLVE A JELENLEGI, HÁBORÚ ÁLTAL PROVOKÁLT ENERGIAÁR-EMELKEDÉSEK MELLETT NAGYOBB SZÜKSÉG VAN RÁ, MINT VALAHA VOLT; EZEKET AZ INTÉZKEDÉSEKET ILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ELTÖRÖLNI ÓRIÁSI FELELŐTLENSÉG LENNE, ÉS A NEGATÍV KÖVETKEZMÉNYEKET A MAGYAR CSALÁDOKNAK KELLENE VISELNIÜK.

 

Márki-Zay Péter szerint a kormányzati rezsicsökkentés helyett inkább takarékoskodjanak az emberek. A hideg téli napokban egyenesen kijelentette: fűtsenek kevesebbet:Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni.Az emelkedő benzinárakkal kapcsolatban is hasonló megoldási javaslattal élt. A jelenleg is érvényben lévő benzinárstop helyett ő abban látna fantáziát

A baloldal jelöltje szerint a rezsicsökkentés fenntarthatatlan. Ennek egyértelműen ellentmond már önmagában az is, amit fentebb írtunk: a rezsicsökkentés lassan 10 éve működik Magyarországon...

Mint emlékezetes,AZ ORBÁN-KORMÁNY A REZSICSÖKKENTÉST, AZAZ A HATÓSÁGI ENERGIAÁRAKAT – AZ EGYIK LEGFONTOSABB INTÉZKEDÉSÉT – AZÉRT VEZETTE BE, MERT 2010 ELŐTT, A BALOLDALI KORMÁNYOK IDEJÉN BRUTÁLISAN ELSZABADULTAK AZ ENERGIAÁRAK.Márki-Zay Péter támogatója, Gyurcsány Ferenc kormányzása idején Magyarországon voltak a legmagasabbak a rezsiköltségek az egész Európai Unióban. Nyilván nem véletlenül, ugyanis Gyurcsány egy 2014-es interjúban szó szerint azt mondta a rezsicsökkentésről, hogy „az egy hülyeség”.

A baloldali pártok a súlyos választási vereségük után sem változtattak álláspontjukon, és továbbra is a rezsicsökkentés ellen vannak.  

Orbán Viktor és kormányának rezsicsökkentésre irányuló intézkedései annak idején komoly támadásokat váltottak ki Brüsszelben. A csillagászati rezsiköltséget produkáló baloldali kormányok pedig a jelek szerint, hatalomra kerülve folytatnák az ezzel kapcsolatos hagyományokat: nem állítanák meg a magyar határoknál a világszerte elszabaduló energiaárakat,HELYETTE AZT VÁRNÁK EL A MAGYAROKTÓL, HOGY TÉLEN CSAVARJÁK LE A FŰTÉST, ÁLTALÁBAN FÜRÖDJENEK KEVESEBBET ÉS VÁSÁROLJANAK HIBRID AUTÓT.HOGY VÁSÁROLJANAK A MAGYAROK HIBRID GÉPJÁRMŰVET VAGY KISEBB AUTÓT, NETÁN EGY AUTÓVAL UTAZZANAK A MUNKAHELYEKRE A MUNKATÁRSAK.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Így lett Magyar Péterből udvari bolond

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

borsonline.hu

Hatalmas UFO bukkant elő a semmiből, sokkot kaptak az emberek

magyarnemzet.hu

Megint pártot váltott Mellár Tamás, meg is van, hol folytathatja

ripost.hu

Megbolondul az időjárás, ez várható a következő napokban

hirtv.hu

Radar - Dagad a botrány a brit királyi család körül + videó

origo.hu

Megdöbbentő felfedezés: gyógyíthat a rágó?

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Több milliót nyert a lottón egy férfi: ki nem találnád, mit kezdett vele

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Baukó Éva: A retinámba égett az igazi nyomor, amit láttam

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-