RETRO RÁDIÓ

Őrjöngő tömeg fogadta Kordáékat a Szigeten - Fotó!





Elszabadult a pokol, amikor kiléptek a színpadra Klárikáék. A rajongótáboruk a nevüket skandálta végig a fellépés alatt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.08.12.
hatalmas rajongótábor

Jobb később, mint soha: Gyuri bácsi most már hiszi, hogy van annyira népszerű, hogy bevállaljanak egy nagyszabású, színpadi show-vá fejlesztett koncertet akár a legnagyobb helyszínen is.

A Sziget első napján tömeget vonzott a sztárpár műsora, kezdik kinőni a kis színpadokat /Fotó: Bors

Tíz perccel a kezdés előtt alig szállingózik pár ember a Sziget Fesztiválon a Sláger FM színpada előtt… Furcsa látvány az üres nézőtér annak fényében, hogy nemsokára az elmúlt pár évben újra felfedezett és a közönség által hisztérikusan imádott duó, Balázs Klári és Korda György lép fel. Az ő koncertjeik mind telt házasak.

A hangfalakból dübörögnek a retró dallamok, a Spice Girls egyik slágere közben aztán lehúzza a hangot a rezidens lemezlovas, és bemondja, hogy nemsokára két ikon teszi itt tiszteletét, fogadják őket nagy szeretettel. Eközben pár száz méterrel arrébb a Sziget nagyszínpadán éppen Dua Lipa énekli több tízezer embernek az utolsó taktusokat, majd elköszön, és eltűnik a színpadról. A sokaság komótosan indul a kijárat felé, lépni is alig lehet, a hivatalos adatok szerint összesen 95 ezren látogattak ki Európa legnagyobb fesztiváljának első napjára. A bődületes tömeg nagy része pont a Sláger FM színpada mellett toporog, és bár minden irányból zene szól, tisztán lehet hallani, hogy kiket konferáltak fel.

Önkívületben skandálták percekig a nevüket

Balázs Klári és Korda György kilép a színpadra, és szó szerint elszabadul a pokol.

„Nagyon nagy szeretettel és tisztelettel köszöntjük kedves barátainkat” – mondta vagy inkább kiabálta az énekes a mikrofonba, aki az őrjöngő tömeg hangjától alig hallotta magát. „Boldogok vagyunk, hogy itt énekelhetünk nektek” – folytatta.

Az embertömeg, amelyik szó szerint öt perc alatt tömörült a színpad elé, önkívületben sikított, majd azt skandálta válaszul: Gyuri bácsi! Klárika!

Elképesztő látvány és hanghatás volt ez a buli, ehhez hasonló hangulatot talán a Beatles-koncertekről készült videófelvételeken láttunk évtizedekkel ezelőtt…

„Kordáéknak már rég a nagyszínpadon lenne a helyük” – mondja hangosan az egyik néző a tömegben, akivel azonnal mindenki egyetért.

Dua Lipának szerencséje van, hogy végzett a bulijával, mert a fél közönsége otthagyta volna, ha Gyuriék hamarabb kezdenek” – mondja egy másik.

Tizenévesektől a hetvenesekig mindenki imádja őket

Tény, hogy a Balázs Klári–Korda György kettős karrierje jelenleg a sokadik virágzását éli, az elmúlt években olyan népszerűségre tettek szert a fiatalok körében, hogy a bulijaikon a nézőszám vetekszik az összes jelenleg nagyon futó, náluk évtizedekkel fiatalabb sztárok nézőinek számával. És hogy hogy élik meg Gyuri bácsiék ezt a sikert?

„Őszinte leszek, büszkeséggel”– válaszolta a Bors megkeresésére Korda György. „Sehol a világon nem ismerek még egy előadót, aki 65 éve énekel, és még mindig ennyire aktív, mint én, és aki a kora ellenére is a fősodorban van, hiszen a tizenévesektől a hetvenesekig terjed a közönségünk életkora.”

65 éve a színpadon Korda Gyuri bácsi, és még mindig imádják /Fotó: Bors

Hét év után léptek fel újra a Szigeten

Balázs Klári és Gyuri bácsi is érzi, hogy az elmúlt években szintet lépett a karrierjük:

Nagyon izgultunk a fellépés előtt, hiszen hosszú volt az a hét év, amit Sziget nélkül kellett eltöltenünk” – mondta az énekesnő. „A koncertünk fantasztikusan sikerült, még mindig alig tudjuk felfogni, hogy micsoda szeretet vesz körül minket.”

Amikor azt kérdeztük a házaspártól, mit gondolnak arról, hogy a nézők szerint a nagyszínpadon kellene fellépniük, így feleltek:

Az idén nyáron több olyan fesztiválon jártunk, ahol 15-20 ezer emberrel álltunk szemben. Elképesztő élmény volt” – mondta Korda György. „Az igazság az, hogy elkezdtünk gondolkodni abban, hogy továbbfejlesszük a műsorunkat. Színpadi show-t szeretnénk, zenészekkel, táncosokkal. Kevesebb bulit vállalnánk, inkább egy-egy nagyobb koncertet.

„Mondjuk egy Budapest Parkot” – vágja közbe Balázs Klári. „Az a helyszín tökéletes lenne egy nagy bulira! Persze” – fűzi hozzá. „Ahhoz kell egy kreatív csapat is, akikkel összehoznánk a tervet. Nagy esélyt látunk rá, hogy ezt hamarosan megvalósítjuk.”





Ezeket olvastad már?
Újabb részletek láthattak napvilágot Katalin hercegné betegségét illetően

Újabb részletek láthattak napvilágot Katalin hercegné betegségét illetően

Izmos nő tűnt fel Esztergályos Patrik oldalán: „Egy izgalmas utazás kezdete”

Izmos nő tűnt fel Esztergályos Patrik oldalán: „Egy izgalmas utazás kezdete”

"Én hiszek neked, és kiállok melletted Varga Judit!" – Vasvári Vivien is Varga Judit oldalán áll

"Én hiszek neked, és kiállok melletted Varga Judit!" – Vasvári Vivien is Varga Judit oldalán áll

Anyaszült meztelenül terpeszt Britney Spears, ennyire merész fotót még sosem posztolt

Anyaszült meztelenül terpeszt Britney Spears, ennyire merész fotót még sosem posztolt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás