RETRO RÁDIÓ

A belvárosban közlekedsz? Légy észnél, nem lesz egyszerű a közlekedés a forgalomkorlátozás miatt





Rendezvény miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz a belvárosi VII. kerületben. Beszámolunk arról, hogy melyek az érintett szakaszok, mint ahogy arról is szólunk, hogy hol tartanak biciklioktatást kezdő felnőtteknek, hol, milyen kerületi pályázatokat írtak ki, és azt is eláruljuk, milyen időre számíthatunk holnap és holnapután.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.05.19.
VII. kerület VIII. kerület XI. kerület XV. kerület XXI. kerület ez lesz ma

Visszatér a kánikula

A hűvös reggel után ma is folytatódik a száraz napos idő, és erős lesz az UV-sugárzás is. A fokozatos felmelegedésnek köszönhetően péntekre újra 30 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Pár nap óta ma ébredtünk az akár talaj menti fagyokat is hozó leghűvösebb reggelre. Napközben aztán folytatódik a száraz, napos idő, csapadék sehol sem valószínű. Délutánra 24–29 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Holnaptól jön a nyár

Péntektől már fokozatosan enyhülnek a reggelek, napközben sok napsütésre lehet számítani fátyolfelhőkkel, gomolyfelhőkkel. Néhol záporral, megerősödő széllel is számolni kell. Délután a hőmérséklet meghaladhatja a 30 fokot.

Jön a korai kánikula, pénteken már újra 30 fok lehet Fotó: Metropol/CSF

Forgalomkorlátozás a VII. kerületben

Rendezvény miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz a VII. kerületében, ezért szakaszosan és időszakosan lezárják 9 óra 30 perctől 11 óráig:

- a Kazinczy utcát, a Dohány utca és a Wesselényi utca között,

- a Wesselényi utcát, a Nagy Diófa utca és a Dohány utca között,

- a Síp utcát, a Dohány utca és a Wesselényi utca között,

- a Rumbach Sebestyén utcát, a Dob utca és a Wesselényi utca között,

- a Dohány utcát, a Károly körút és a Nagy Diófa utca között.

Még tart az érettségi

Ma 8 órától spanyol nyelvből és drámából, délután 2-től mozgóképkultúrából és médiaismeretből adnak számot tudásukról az érettségizők.

Javában tartanak az idei írásbeli érettségi vizsgák az egész országban közép- és felső szinten mérik össze tudásukat az érettségizők Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Véradás a XI. és a XV. kerületben

Két helyszínen is adhatunk vért ma. A Közép-magyarországi RVK Intézetben, a Karolina úton reggel 7-től este 7-ig, míg a XV. kerületi Pólus Centerben déltől este 6-ig várják az önkéntes véradókat. A véradáshoz személyi igazolvány, lakcím- és tajkártya szükséges.

Közösségi használt ruhavásár

Ma tartják a Gozsdu Gardróbot a Gardrób Közösségi Vásár szervezésében. A délután 3-tól este 7-ig tartó alkalom keretében magánemberek adhatnak túl használt ruháikon. A vásáron való részvétel nincs védettségi igazolványhoz kötve és a maszkhasználat sem kötelező.

Biciklioktatás abszolút kezdőknek

Felnőtteknek szóló kezdő kerékpáros képzést indít a VIII. kerületi önkormányzat, amelyre ma lehet utoljára pályázni. Jelentkezni egy adatlap kitöltésével, vagy a 06-1-459-2139 telefonszámon lehet. Az oktatásra azokat várják, akik mind az öt, egymásra épülő alkalmon részt vesznek. Szükség esetén biciklit is biztosítanak a jelentkezőknek.

A teljesen kezdő felnőttek tanulhatnak kerékpározni a kerületben Fotó: Facebook

Művészetiösztöndíj-pályázat Újbudán

Az újbudai önkormányzat által kiírt művészeti ösztöndíjakra ma utoljára jelentkezhetnek szakmai önéletrajzzal és pályázati munkatervvel a 18. életévüket betöltött, XI. kerületben állandó lakóhellyel rendelkezők. Előnyt jelent, ha a pályázó több mint egy éve él a kerületben és rendelkezik szakmai ajánlással. Pályázni lehet:

- Cseh Tamás zenei,

-„Újbuda-Mecénás” alkotói,

-„Újbuda-Mecénás” egyszeri alkotói,

-„Újbuda-Mecénás” pályakezdő ösztöndíjra.

Sportklubtámogatás Csepelen

A máig benyújtható pályázaton a Csepeli székhelyen bejegyzett vagy Csepel területén működő sportegyesületek, sportcélú alapítványok vehetnek részt. A pályázati keretösszeg 10 millió forint vissza nem térítendő, előre kifizetendő pénzbeli támogatás. A pályázati űrlap személyesen vehető át a csepeli önkormányzatnál, a Szent Imre tér 10. szám alatt.





Ezeket olvastad már?
Most jött: tömegkarambol történt Budapesten, a mentők már a helyszínen

Most jött: tömegkarambol történt Budapesten, a mentők már a helyszínen

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

„Azért van síri csend a videón, mert...” – Elképesztő dolgot fedeztek fel az SMA-s Tomikánál

„Azért van síri csend a videón, mert...” – Elképesztő dolgot fedeztek fel az SMA-s Tomikánál

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás