RETRO RÁDIÓ

„Tönkretették az öltönyömet” – Csercseszovot teljesen befogadták a magyar drukkerek





Sikerrel tartja egyben az FTC „Bábel-tornyát” Sztanyiszlav Csercseszov edző, hiszen négy fordulóval az NB I. vége előtt bajnoki címet szerzett, ráadásul a Magyar Kupában is élen végzett a Ferencváros labdarúgócsapatával.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.05.23.
fradi hírek

A tavaly december 20-án érkezett szakember útja zökkenőkkel indult. Huszonnégy tagú játékoskeretéből tízen koronavírussal küszködtek, hárman az Afrika Kupára utaztak, így az első bajnoki előtti 18 edzésnapon nem látta együtt a csapatát. Mégis, április 24-én, a 29. forduló után az Újpest 2-1-es legyőzése révén kiérdemelték az első helyet. A meccs utáni estéről a világhálón elárulta, elmaradt az ünneplés, röviden beszélt Kubatov elnökkel, és este kilenckor már otthon volt.

Fotó: Facebook

Elázott az öltöny

Hab a tortán, hogy május 11-én a Paks elleni Magyar Kupa-döntő 3-0-s sikerével megszületett az „aranydupla”, amire korábban a Legia Varsó trénereként (2015–2016-os idény) is büszke lehetett.

„A Paks elleni meccs után lelocsoltak pezsgővel, tönkretették az öltönyömet” – mondta viccesen.

„Lengyelországban erre volt lehetőségem, míg a Fradinál élő szerződésem van” – válaszolta arra a felvetésre, hogy mivel a Legiát a duplázása után otthagyta, ez a Fradi esetében esetleg megfordult-e a fejében.

„A magyar emberek elfogadtak, kulturáltan viselkednek velem, már az utcán is felismerik” – mondta.

Támogatják a fradisták

A Fradi-rajongók 93 százaléka – egy elkészült felmérés szerint – támogatja a Csercseszov munkáját. Elismerik szakmai tudását, emberi méltóságát, és nem mellékesen sikereit is. Bár az FTC a maga nemében egy Bábel-torony, mert tizennégy nemzet játékosai alkotják, de megértik egymást.

„Egyértelmű célunk valamelyik nemzetközi kupa csoportkörébe kerülés” – húzta alá az orosz szakember, aki volt a hónap edzője is, majd hozzátette: „Apróság, de szép elismerés, bár a díjat ő kapta, de a csapat érdeme”.

Csercseszov hozzátette, a siker fontos összetevője, hogy télen valamennyi átigazolás az ő jóváhagyásával történt. Mint mondta, az előttük álló idényre való felkészülés is nehéznek ígérkezik, mert – szerencsére – több ország válogatottjában is igényt tartanak a Fradiban futballozó játékosokra.

 





Ezeket olvastad már?
Gyászol az ország: meghalt a magyar labdarúgás egyik legnagyobb legendája

Gyászol az ország: meghalt a magyar labdarúgás egyik legnagyobb legendája

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás