Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rácz-Gyuricza Dóri cukormentes epres-joghurtos fagyimuffinja elhozza a nyarat – íme a recept!

default user icon
MME
Bár az igazi fagyiszezon még várat magára, vannak olyan napok, amikor a hőmérő higanyszála úgy áll, hogy igenis indokolt valamiféle jeges édesség elfogyasztása. Rácz-Gyuricza Dóra is így gondolhatta, amikor egy szuper gusztusos, ízig-vérig tavaszi recepttel, az epres-joghurtos fagyimufinnal rukkolt elő az Instagramon.

A muffinsütőt azért szeretjük, mert bár eredetileg sütisütésre találták ki, nagyon sokoldalúan felhasználható – a szilikon változata pedig végképp. Süthetünk benne tökürtojást vagy akár egy komplett ham and eggset is, fejjel lefelé használva pedig csodás tésztakosárkákat süthetünk.

Rácz-Gyuricza Dóri – aki heti egy-két bomba desszertet garantáltan felrak az Insta-oldalára, receptestől – sem a hagyományos módon használta a muffinsütőt: egy igazán ínycsiklandó és szuper egészséges, epres-joghurtos, granolaalapú fagyideszertet készített, ami azonnal odavarázsolja a konyhába a nyarat!

Rácz-Gyuricza Dóra epres-joghurtos fagyimuffin receptje

Hozzávalók 6 db-hoz:

  • 2 bögre granola 
  • csipet fahéj
  • 1 banán összenyomva
  • 2 ek mogyoróvaj
  • édesítőszer
  • 1 doboz görög joghurt

Elkészítése:

  1. A granolát a fahéjjal, a banánnal és a mogyoróvajjal elkeverjük, majd a szilikon muffinforma aljára nyomkodjuk.
  2. Erre kanalazunk szilikonformánként 2-2 evőkanál édesítőszerrel ízesített görög joghurtot (ha gyerekeknek készítjük, ebbe is keverhetünk inkább banánt).
  3. A tetejére friss epret szeletelünk, majd 2 órára a fagyasztóba tesszük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss