Megtalálták a Pest megyében csavargó medve nyomait

Forrás: Pixabay/ArthurTopman -
medve nyom erdő Pest megye csavargás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A parkerdő emberei hamar megtalálták az arra csavargó medve nyomait.

Ahogy korábban megírtuk, medvét láttak Budapesttől 60 kilométerre az acsai erdőben. A helyi polgármester arra kéri a helyieket, hogy körültekintően járjanak a határban.

A község hivatalos Facebook oldalán külön kiemelte, hogy senki ne menjen az erdőbe: "Kérjük a lakosságot, hogy körültekintően járjanak a határban és az erdőben! Kérünk mindenkit, hogy akinek ismerőse erdőjáró (gombász, erdész stb.) sürgősen értesítse, hogy NE menjen az erdőbe, illetve azonnal hagyja el!"

Forrás: Pixabay/ArthurTopman

Az állat mozgását folyamatosan, 24 órán át figyelik, ehhez pedig vadkamerákat helyeztek ki. A medve utáni vizsgálatok jelenleg is zajlanak, a Pilisi Parkerdő szakemberei a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársaival közösen folytatják a terület átvizsgálását - írja a parkerdo.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.