Véget ért a pályafutása a Forma-1-es pilótának, aki halálos fenyegetéseket kapott

Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio De Marco/LiveMedia/NurPhoto/Alessio De Marco -
Forma-1 F1 Nicholas Latifi Williams
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokak számára marad emlékezetes a Forma-1 tavalyi idénye, legfőképpen az utolsó futam és annak legutolsó köre, ugyanis az döntötte el, hogy ki lett a világbajnok. A verseny során Lewis Hamiltonnak állt a zászló, viszont egy baleset felkavarta az állóvizet.

Alig pár kör volt hátra a 2021-es Forma-1-es abu-dzabi nagydíjból, amikor a Williams kanadai pilótája nekicsapódott a falnak. Az összetört autó miatt beküldték a pályára a biztonsági autót, Hamilton elveszítette a kiautózott előnyét, míg mögé felzárkózott és új gumikat kapott vetélytársa, Max Verstappen. A pilótáknak egy köre maradt, hogy megküzdjenek a világbajnoki címért.

A győztes végül a holland fiatal, Max Verstappen lett, és sokan nemcsak a versenyirányítást, hanem a balesetet okozó Nicholas Latifit is támadták. Sőt, a Williams versenyzője olyan sok halálos fenyegetést kapott, hogy már az utcára sem mert kimenni. A rajongók egy része őt hibáztatta azért, hogy Lewis Hamilton elbukta nyolcadik vb-címét.

Nicholas Latifi jövőre már nem lesz a Williams versenyzője Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio De Marco/LiveMedia/NurPhoto/Alessio De Marco

Latifit olyannyira megviselték a durva támadások, hogy az idei szezonban nem találja önmagát. Eddig sem tartozott az élmezőnyhöz, de míg csapattársa, a nemrég vakbélműtéten áteső Alexander Albon a gyenge Williamsszel is képes pontokat szerezni, Latifinek a középmezőny elérése is gondot okoz. A legutóbbi futamon pedig a beugró Nyck De Vries is legyőzte őt, pedig ez volt az első alkalom, hogy futamon vezethetett egy Forma-1-es autót.

Sokan már biztosra vették, hogy Nicholas Latifi távozik a Williamstől, ám a csapat kivárt a döntéssel. A kanadai pilóta családja ugyanis rengeteg pénzt invesztált az alakulatba, de végül mégis elválnak a pilóta és az istálló útjai. Nicholas Latifi három év után, az idény végén távozik a Williamstől – írják közleményükben.

Az azonban egyelőre még nem derült ki, hogy ki veszi át a helyét, de többen is esélyesek: Nyck De Vries mellett Daniel Ricciardo, sőt Mick Schumacher neve is felmerült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.