Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

10+1 házi lángos, ami jobb, mint a strandon kapható

default user icon
MME
Maradhatsz a hagyományos sajtos-tejfölös verziónál, készítheted krumplival, de akár sajtkrémmel, sonkával vagy spenóttal is megtöltheted! Nálatok melyik lángos a kedvenc?

Egy jó lángos ismérve az átsült, kellően vastag tészta mellett a tökéletes mennyiségű feltét. A strandszezon egyik legkedveltebb étele kétségtelenül a lángos, de ez a kelt tészta valójában az év bármelyik időszakában elkészíthető. Sőt, otthon sütve talán még finomabb is, mint a büfében vásárolt változat.

A lángosnak több formája is ismert. A klasszikus kenyértésztából készülő változat mellett kedveltek a különféle burgonyás, kefires, joghurtos vagy épp töltött lángosok. Ezek a hozzávalók a tészta lágyságát, puhaságát adják, nem mellesleg a lángos külseje és vékonyra húzott közepe ropogósabbra sül, belseje pedig nem szárad ki.

Tippek a tökéletes lángos elkészítéséhez

  • A lángost a sütés előtt legalább félórát érdemes keleszteni, de akár 1-2 napig is a hűtőben hagyhatjuk a tésztát. Ha a hűtőben szeretnénk tárolni, jó megoldást jelenthet, ha olajjal vékonyan kikent fedeles edényben vagy olajjal kikent zacskóba tesszük.
  • Ha kész a lángos tésztája, és már meg is kelt, akkor következhet a sütés. Ám előtte célszerű a tésztát kiporciózni, és a lágy halmokat egy olajjal kikent tálcára tenni. Ezen a tálcán még nyugodtan hagyhatjuk pihenni a gombócokat nagyjából 10 percet.
  • Vizes vagy olajos kézzel ügyesen ki kell nyújtani a tésztát, és már mehet is a forró olajba!
  • A kinyújtott lángost meg is tölthetjük mielőtt megsütnénk. Ilyenkor semmi más dolgunk nincs, mint a tésztát meghúzogatni, a tölteléket beletenni, majd a tésztaszéleket jól összedolgozni. Forró olajban ugyanúgy szép pirosra sütjük minden oldalát.

És akkor jöjjenek a kétségtelenül legfinomabb házi lángos receptek!

1. KEFIRES LÁNGOS EGYSZERŰEN >>>

2. GLUTÉNMENTES LÁNGOS >>>

3. SAJTOS-TEJFÖLÖS KRUMPLIS LÁNGOS BACONNEL >>>

4. KLASSZIKUS PIACOS LÁNGOS >>>

5. SPENÓTOS-JUHTÚRÓS TÖLTÖTT KRUMPLILÁNGOS >>>

6. SAJTTAL ÉS SONKÁVAL TÖLTÖTT LÁNGOS >>>

7. HAGYOMÁNYOS SAJTOS-TEJFÖLÖS LÁNGOS >>>

8. ZÖLDFŰSZERES SAJTKRÉMMEL TÖLTÖTT MINILÁNGOS >>>

9. SAJTTAL TÖLTÖTT SÜTŐPOROS LÁNGOS >>>

10. DUPLÁN SAJTOS JOGHURTOS LÁNGOS >>>

+ 1. VIRSLIVEL TÖLTÖTT LÁNGOS >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss