Létrehozva: 2023.06.07.

Szoboszlai és magyar társa ugyanahhoz a sztárcsapathoz kerülhet

Mindkét magyar focista az Arsenal célpontja lehet. BL-szereplő angol nagycsapatnál játszhat együtt ősztől a nemzetközi futballpiac két kapós magyar szereplője, Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos.

Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos révén két kapós magyar szereplője is lehet a nyári átigazolási piacnak a labdarúgás elitjében. Előbbit a Newcastle Uniteddel, utóbbit a Benficával boronálták össze az utóbbi hetekben, de az Arsenalnál akár csapattársak is lehetnek.

A válogatottban már együtt játszik Kerkez (balra) és Szoboszlai, de klubszinten is egymás mellett köthetnek ki Angliában
A válogatottban már együtt játszik Kerkez (balra) és Szoboszlai, de klubszinten is egymás mellett köthetnek ki Angliában (Fotó: mlsz.hu)

A német RB Leipzig középpályása, Szoboszlai és a holland AZ Alkmaar balhátvédje, Kerkez is szerepelhet a labdarúgó Premier League második helyezettje, az Arsenal erősítési terveiben. Angol lapértesülés szerint a távozni készülő Granit Xhaka és Kieran Tierney utódjául szánná őket Mikel Arteta, az Ágyúsok spanyol menedzsere és Edu Gaspar technikai igazgató. Xhaka húzóembere volt a bajnoki címért sokáig harcban állt Arsenalnak (47 tétmeccsen 9 gól és 7 gólpassz volt a mérlege), míg Tierney kicsit háttérbe szorult posztriválisa, Olekszandr Zincsenko mögött. 

Áradoznak Szoboszlai és Kerkez képességeiről

A 19 éves Kerkez játékstílusát és erősségeit éppen az ukrán sztárhoz hasonlítják. A 22 esztendős létére szintén nagy jövő előtt álló Szoboszlai a szakértők szerint egy másik kiszemelttel, az ecuadori Moisés Caicedóval (Brighton) alkotna tökéletes párost a nyárra öt igazolást tervező londoniak középpályáján.

„Ha most léphetek egyet Európa top öt-hat klubja felé, akkor mondjak nemet a kihívásra? Sosem voltam ilyen típus” – mondta Szoboszlai az Index múlt heti interjújában, felkorbácsolva ezzel a távozásával kapcsolatos híreket, és kiváltva lipcsei főnökei haragját.

Velük vetélkednek a londoniak

Az Arsenal-lehetőségről beszámoló 101 Great Goals futballportál szakírója szerint Kerkez Milos iránt a portugál Benfica mellett a német Borussia Dortmund és Bayer Leverkusen, valamint az angol Leicester City, Bournemouth, Leeds United trió is érdeklődik. Szoboszlai Dominikot az utóbbi hetekben elsősorban a Newcastle-lel és a Liverpoollal boronálták össze. A Vörösök az Ágyusokhoz hasonlóan figyelik Kerkezt is.

Az évekkel korábban, már Salzburgból is az Arsenalhoz csábított magyar légióst „bűvös hatású”, „csillogó” játékosként, „állandó gólveszélyként” jellemzik az angolok. Az AC Milant is megjárt Kerkezben pedig „Európa egyik legfénylőbb fiatal tehetségét” látják a posztján. Többek között bennük látják a zálogát annak, hogy az Arsenal húsz évvel a legutóbbi bajnoki címe után, jövőre a szezon végén is megelőzze a címvédő Manchester Cityt, ahogy tette azt idén 250 napon át.

Ha létrejönne a dupla magyar erősítés Észak-Londonban, az a válogatott és Marco Rossi szövetségi kapitány számára is jó hír lenne. A Gulácsi Péterrel és Orbán Willivel alkotott lipcsei hármasa után Szoboszlai újra fontos játékkapcsolatot alakíthat ki hétről hétre, klubcsapata edzésein és meccsein is a nagy ígéret Kerkezzel.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elszabadult makákók miatt új rendőri egységet hoztak létre Thaiföldön

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

mandiner.hu

Így örült a magyar győzelemnek a Puskás Arénában Orbán Viktor (VIDEÓ)

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

Szabi, a pék 12 legjobb péksüteménye húsvétra: ezekkel a receptekkel garantált a siker

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Szoboszlai kiakadt, nem avatták be egy fontos döntésbe

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

"Nem megyek a Dunának" - őszintén vallott a Fradi kapusa a válogatottról

KIAJOBB

„Már tisztelnek minket" - Kabát Péter győzelmet vár Marco Rossi válogatottjától

KIAJOBB

"Így semmit nem nyerünk" - kiakadtak a szurkolók Szoboszlai edzőjére

KIAJOBB

„Mindet akarom” – Szoboszlainak már csak ez hiányzik

KIAJOBB

Szoboszlai Dominik a magyar szurkolókkal fotózkodott - Galéria

KIAJOBB

„Ezt nem fogom szépíteni" - Marco Rossi kifakadt a magyar válogatott csatáráról

KIAJOBB

Tart a Szoboszlai-mágia, nyert a kísérleti válogatott is

KIAJOBB

Döbbenetes összeg: 24 milliót keresett egy NB I-es focista egyetlen hónap alatt