RETRO RÁDIÓ

Maffiakapcsolat a gyanú: A szomszédok panaszkodtak a letartóztatott sztárügyvédnő ügyfeleire – Videó!





A calabriai maffiával működött együtt a magyar ügyvédnő az olasz ügyészség szerint. A Bors munkatársai a hírbe hozott jogász irodájánál jártak.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.01.30.
ügyvéd pénzmosás drogügy Budapest maffia

A Fővárosi Törvényszék  ideiglenes átadási letartóztatását rendelte el annak a magyar ügyvédnőnek, aki egy pesti, belvárosi, exkluzív irodában folytatta jogász praxisát.

Az ügyvédi irodába éjjel-nappal érkeztek az ügyfelek. Fotó: Bors.

Több lakás tartozik az irodához

A ház utcafronti része kifejezetten szép, felújított épület benyomását kelti. Bent a klasszikus századeleji, körfolyosós, szűk lépcsőkkel rendelkező ingatlan tárul elénk. A jogi iroda a másodikon található, több lakás is hozzá tartozik. Az ajtó a lépcsőnél van.

Hamar kiderül, nyilatkozni az ügyben senki nem akar.

– Nem akarunk a kérdésekre válaszolni – utasított el udvariasan minket az iroda egyik kollégája.

Akár 20 évet is kaphat

Az olasz ügyészség biztos abban, hogy egy magyar ügyvédnő az egyik kulcsfigurája annak az ügynek, mely szerint az olasz maffia pénzét moshatták Budapesten. A gyanú szerint ugyanis a Nagykörúton található ügyvédi irodában valósultak meg a bűncselekmények. A Fővárosi Törvényszék az ügyvéd a státuszát kihasználva, bűntársaival formálisan vezette a budapesti ügyvédi irodájára bejegyzett és ott működtetett magyarországi cégeket, azokat ugyanakkor a bűnbanda vezetője teljes körűen ellenőrzése alatt tartotta, és illegális vagyonátruházás, pénzmosás, bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosására használta. Az ügyvédnő ellen kilenc – összesen 20 év szabadságvesztéssel is büntethető – bűncselekmény elkövetésével összefüggésben az olaszországi Catanzarói Bíróság bocsátott ki európai elfogatóparancsot, hogy a büntetőeljárást az olasz hatóságok le tudják folytatni ellene. A jogász nem járult hozzá a kiadatásához.

A lakók többször panaszkodtak

Az ügyvédi iroda épületében élők a Bors ottjártakor arra panaszkodtak, hogy nyugalmukat rendszeresen megzavarják az éjjel-nappal érkező, hangoskodó, kuncsaftok, akik a tiltás ellenére mindenhol dohányoznak, valamint néha rászólnak a szomszédokra IS.

50 éve lakom itt. Én megbecsült lakó voltam örök életemben. Meg én megmondom azt is, ami tetszik, azt is, ami nem tetszik.

– osztotta meg a Borssal Margit.

Az idős asszonyt nem lepte meg a letartóztatás, mert már korábban, néhány évvel ezelőtt is volt, aki feljelentést tett az irodával kapcsolatban – mesélte a Borsnak a házban lakó Margit.

Én nem csodálkozom, mert ez várható volt, hogy előbb-utóbb itt ki fog durranni valami vagy hogy mondják ezt. Meg olyat is csináltak, hogy benéztek az ablakokon, meg ilyenek.

A nő arról is beszélt, hogy az ügyfelek nagyon zavarják és időnként háborgatják őket.

Furcsa volt emellett az is, hogy egy ügyvédi irodában éjszaka dolgoznak és akkor is nagy a jövés-menés – jegyezte meg Margit.





 





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás