Szörnyű vád a Pest megyei tornatanár ellen: 11 éves diákjával folytathatott szexuális kapcsolatot

Forrás: Getty Images/iStockphoto/NinaMalyna/Ninamalyna -
szexuális erőszak Pest megye tornatanár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy Pest megyei tornatanárt, K. Lászlót azzal vádolnak, hogy szexuálisan közeledett egyik diákjához, akivel bizalmi viszonya alakult ki, miután a kislányt társai kiközösítették. 

A vád szerint 2017 tavaszától az akkor 9 éves gyerek gyakran érezte magát kiközösítve, nem akart részt venni az udvari szabadfoglalkozásokon. A tornatanárral beszélgetett gyakran az ügyeleti időben is, bizalmi viszony alakult ki köztük. A kislány szerelmet vallott a tanárnak év végén, ezután a férfi kitüntetett figyelmet szentelt a diáknak, majd többször félrevonult vele, szexuálisan közeledett hozzá. 2019 tavaszától K. László rendszeresen „különböző szexuális cselekményt végzett" vele. Még az év szeptemberétől a gyermek már ki akart térni a tanára közeledése elől, aki ebbe végül belenyugodott.

Képünk illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/NinaMalyna/Ninamalyna

A Budapest Környéki Törvényszéken csütörtök reggel tartottak előkészítő ülést az ügyben. A férfi ügyvédje elmondta, szerintük ellentmondásokat tartalmaz a vádirat, védence pedig nem ismeri el a terhére rótt bűncselekmények elkövetését - írja a Blikk. Az 58 éves K. Lászlót tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése, felügyelete, befolyása alatt álló sértett sérelmére folytatólagosan elkövetett szexuális erőszakkal vádolják, az ügyészség pedig nyolc év fegyházat kért rá beismerés esetén. Az ügy érzékenysége miatt és a kislány védelme érdekében a bírónő zárt tárgyalást rendelt el.

A település lakói megdöbbentek a vádak hallatán. "A szülői körben csak arról pletykáltak, hogy Laci bácsi molesztálhatta a gyermeket, de hivatalos értesítést nem kaptunk semmiről. A kislány már korábban előadta, hogy teherbe esett valakitől, de ez sem volt igaz, ezért sokan nem is hittek neki. Azért is borzalmas, ha igazak a vádak, mert egyébként a gyerekek nagyon szeretik Laci bácsit" - mondta a kislány egyik iskolatársának édesanyja.

A kislány édesapja pedig elárulta, gyerekén nyomot hagyott az eset, de már épül, jobban van. A most 15 éves gyerek már egy középiskolában tanul.

A megvádolt tanár egyelőre még taníthat, az iskola igazgatója szerint mindenkit megillet az ártatlanság vélelme. Az illetékes tankerületi központ ezt válaszolt azzal kapcsolatban, valóban taníthat-e a tanár: „A hatósági eljárás folyamatban van, nem zárult még le. Jelenleg még nem igazolódtak az ezzel kapcsolatosan megfogalmazott vádak, meg kell várni a vizsgálatok végét".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.