RETRO RÁDIÓ

Szembeszállt egy utas a Wizz Airrel, durva, hogy kapta vissza a pénzét





Az utas járatát törölték, de mivel nem kapta meg a neki járó pénzt, nem vacakolt, végrehajtókat küldetett a reptérre.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.03.23.
Wizz Air kártérítés törölt járat

Egy utas bírósági végrehajtókat küldetett a lutoni repülőtérre, mivel nem kapta meg a Wizz Airtől a neki járó pénzt, miután családja járatát az utolsó pillanatban törölték. Russell Quirk azt mondta, a törlés után nem maradt más választása, mint egy másik útvonalat keresni Portugáliába, ami 4500 fontjába került – írja a BBC.

Miután a férfi több hónapig várt a Wizz Air visszatérítésére, bírósághoz fordult. A végrehajtók megjelenése után a légitársaság fizetett a férfinek és bocsánatot is kért a kellemetlenségért. 

A férfi tavaly januárban foglalta le repülőjegyet a Luton repülőtérről Faróba, hogy a feleségével és három lányával nyaralhasson. Az indulás reggelén egy üzenetre ébredt, amelyben tájékoztatták a járattörlésről. „Nem volt magyarázat, nem ajánlottak fel alternatívát” – mondta a férfi, aki aztán azzal keltette lányait, hogy mégsem lesz nyaralás. Mivel a szállodák és a transzferek díját már előre kifizették, arra jutottak, hogy az egyetlen járható út az, ha más módon jutnak el a célállomásra, ez azonban jelentős pluszkiadást generált.

Hazatérésükkor a férfi megpróbált kártérítést kérni a Wizz Airtől, de elmondása szerint csaknem két hónapba telt, mire az eredeti járatok költségeit az egyéb jogi kompenzációkkal együtt visszatérítették. Hozzátette, ekkor a légitársaság figyelmen kívül hagyta az általa elköltött 4500 font többletet. Ügyét bíróság elé vitte, de állítása szerint a vállalat az ítélettel sem törődött, ezért végül végrehajtókat küldtek a cég reptéri pultjához. 

A Wizz Air szóvivője bocsánatkérésében kifejtette, hogy a 2022-ben az egész iparágat érintő zavarok miatt nem teljesítették saját törekvéseiket és ügyfeleik elvárásait. Beismerte, nem reagáltak elég gyorsan ahhoz, hogy kezeljék a zavarból eredő nagyszámú ügyféligényt. Sajnálatát fejezte ki, hozzátéve, dolgoznak a problémán.





 





Ezeket olvastad már?
Szerdától újra változnak az üzemanyagárak

Szerdától újra változnak az üzemanyagárak

Elvesztették a csatát – így látják a nyugat-európai gazdák

Elvesztették a csatát – így látják a nyugat-európai gazdák

Most érkezett: európai toplistás magyar bűnöző csuklóján csattant a bilincs

Most érkezett: európai toplistás magyar bűnöző csuklóján csattant a bilincs

 Pezsgőlocsolás, belvárosi rallik: bemutatjuk a Magyar Péter mögött álló vállalkozót

Pezsgőlocsolás, belvárosi rallik: bemutatjuk a Magyar Péter mögött álló vállalkozót

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás