Holtan találtak egy neves német hegymászót a Himalájában

Forrás: Dipankar / Wikimedia Commons -
halál hegymászó Himalája
Holtan találtak rá Luis Stitzinger tapasztalt német hegymászóra a világ harmadik legmagasabb hegycsúcsán, a Himalájában.

A hegyivezetőként és síoktatóként is ismert Stitzingert csütörtökön nyilvánították eltűntnek. Az 54 éves hegymászó korábban egyedül vágott neki a 8586 méter magas Kancsendzönga meghódításának India és Nepál határán.

Holttestét 8400 méteren találták meg, és öt serpa hozta le földi maradványait - közölte a Himalayan Times című helyi lap Mingma serpára, a Seven Summit Treks vezetőjére hivatkozva, akinek cége Stitzinger expedícióját szervezte.

A Kancsendzönga India felől nézve Forrás: Dipankar / Wikimedia Commons

Úgy tudni, az extrém sportokat kedvelő hegymászó oxigénpalack nélkül indult útnak, azt tervezte, hogy még a mostani szezonban sítalpakon ereszkedik le a Kancsendzöngáról. Korábban hét, több mint 8000 méter magas hegyen is síelt már, és időnként felesége, a szintén képzett hegymászó Alix von Melle is elkísérte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.