Így néz ki most Pécsi Ildikó sírja: 82. születésnapját ünnepelte volna a színésznő

Forrás: MTI/MTVA Fotóarchívum/Mtva Fotóarchívum/Zih Zsolt -
sírhely Pécsi Ildikó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pécsi Ildikó 2020. december 5-én hunyt el. A máriabesnyői  temetőben helyezték végső nyugalomra. 

Pécsi Ildikó már tíz évvel ezelőtt megvásárolta férjének és magának a dupla sírhelyet a máriabesnyői temetőben. Azért esett erre a sírkertre a választása, mivel itt nyugszik Hegedűs Gyula színész is, aki Pécsi Ildikó bálványa volt.

A színésznő idén május 21-én töltötte volna 82. életévét. Ebből az alkalomból a Ripost kilátogatott a sírhoz, ami nagyon gondozottnak tűnt, és tele volt friss virágokkal. A képet itt tudod megnézni.

Pécsi Ildikó Forrás: MTI/MTVA Fotóarchívum/Mtva Fotóarchívum/Zih Zsolt

Május 21-e azért is jelentős dátum, mivel első alkalommal adták át a Pécsi Ildikó-díjat, amit L. Péterfi Csaba, a színésznő fogadott fia alapított.

"A díj egy arany pecsétgyűrű, egy üveg obeliszk Pécsi Ildikó aláírásával. A díjazottat évente öt színésznő közül választja ki a közönség. Ildikó mindig nagyon fontosnak tartotta, hogy a már nem annyira fiatal színészek is megfelelő figyelmet kapjanak. Sokat tett a nyugdíjas színészekért. És éppen ezért úgy gondoltam, ez a díj is őt képviselje. Viszont ez nem egy életműdíj, mert az nekem olyan, mintha már valaki el akarna köszönni a szakmától" – nyilatkozta L.Péterfi Csaba. Azt is elmondta, hogy a díjat a 65 év feletti színésznők kaphatják meg. Idén Halász Judit vette át az elismerést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.