Bezár a népszerű budapesti szórakozóhely: hiába vártak a megfelelő engedélyre

Forrás: AFP/Oli Scarff -
bezárás Turbina Kulturális Központ bezár szórakozóhely Budapest kulturális központ Józsefváros
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy évig sem lehetett nyitva Budapest új közösségi tere és szórakozóhelye. A Turbina bezárni kényszerül, ugyanis nem kapta meg a megfelelő engedélyeket ahhoz, hogy hosszabb nyitvatartással szolgálhassák ki a vendégeik és közönségük igényeit.

A Budapest VIII. kerületében, a Vajdahunyad utcában található Turbina Kulturális Központ a Facebookon jelentette be, hogy kilenc hónap után bezárja kapuit. A számos kiállításnak, kortárs tánc- és színházi előadásnak, filmvetítéseknek, kézműves vásároknak, művészetterápiás foglalkozásoknak és koncerteknek is helyt adó közösségi tér ugyanis nem kapta meg az esti nyitvatartáshoz szükséges engedélyt.

Illusztráció Forrás: AFP/Oli Scarff

– írják a bejegyzésben, melyben kiemelik, hogy a döntésük nem végleges, ha megérkezik az engedély, ismét kinyitnak.

A Turbina arra kért engedélyt, hogy tovább tarthassanak nyitva és tovább szólhasson a zene este tíz óránál. A kérvényt azonban nem a józsefvárosi önkormányzat, hanem a rendőrség tagadta meg, szakmai alapon meghozva a döntést. Ezt az információt már a kerület polgármestere, Pikó András tette közzé Facebook oldalán, ahol kiemelte, a képviselőtestület és ő maga sem tud beavatkozni az ügybe, mivel arra nincs ráhatása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.