Létrehozva: 2022.10.05.

A horoszkópod megmutatja, hogy rendezd be a lakásod

A hétköznapi stressz leküzdését elsősorban az otthon nyugalma segíti, ezért mérhetetlenül fontos, hogy jól érezzük magunkat benne. A Feng shui nem hiába vált közkedvelt irányzattá a lakberendezés területén. Alkalmazásával sokkal harmonikusabbá, energikusabbá és nyugodtabbá válik a lakásunk, ami határozottan pozitív hatást gyakorol az életünkre.

A Feng Shui a kínai térrendezés művészete, mely leginkább a lakás berendezésében nyilvánul meg, a színek kiválasztásában és a bútorok elhelyezésében, mégis sokkal több annál, mint pusztán lakberendezés. Az ősi kínai tanítás szerint környezetünk lelki életünkre, közérzetünkre is komoly hatással van. Ott érezzük jól magunkat, ahol a chi, vagyis az életenergia zavartalanul áramlik és védve vagyunk a káros hatásoktól.  Nem vagyunk egyformák, ezért nem meglepő, hogy mindenkinek más hozza meg a harmóniát és a nyugalmat az otthonába. Az asztrológia azonban nyújthat némi segítséget  ahhoz, hogy megtudjuk, mitől érzik jól magukat az egyes csillagjegyek és mely azok a fontos Feng Shui elemek, amelyek segítségével harmonikus és nyugodt légkört varázsolhatnak otthonukba.

 

Kos

A Kos nem szereti, ha sarokba szorítják, ezért ha túlzsúfolt a lakása, ideges lesz és nem tud lazítani. Alakítson ki zavartalan útvonalat a lakásban, hogy minél tágasabb legyen a rendelkezésre álló tér. A minimalista design-t színes festményekkel, mintás textíliákkal és művészeti alkotásokkal érdemes feldobni, amely a Feng Shui szerint energetizáló, hangulatjavító hatással van mindenkire.

Bika

A Bika szereti a luxust, a minőséget és a designt mindig nagyra értékeli. Hogy a Feng Shui által energetizáló és inspiráló környezetet teremtsen maga körül, szerezzenek be illatgyertyákat, illóolajokat, pálcás illatosítót vagy füstölőket, mert az illatok nagyon fontosak a Bikák számára. Lakóterét díszítse zöld és barna árnyalatú textíliákkal, így a természet és a föld színeivel veheti körbe magát.

Ikrek

Az Ikrek imádja a modern kütyüket, a lakása is bizonyosan tele van mindenféle elektronikus, új készülékkel. A Feng Shui szerint a tiszta tér nélkülözhetetlen az energia áramlásához, melyet az elektronikai eszközök elszívnak, sőt, még az alvás minőségén is jelentősen rontanak. A hálószobából száműzni kell mindenféle elektronikai eszközt, hiszen csökkentett használatuk jót tesz a mentális egészségnek.

Rák

Érzelgős természete miatt nagyon ragaszkodik az olyan tárgyakhoz, melyekhez személyes emlékek kötik. Szívesen rak ki fényképeket szeretteiről a lakás bármely pontjára. A Feng Shui szerint viszont a hálószobába nem jó családi fotókat rakni, mert nyugtalan alvást okoz, a nappali viszont a tökéletes hely számukra. Érzékeny lelke miatt csakis mosolygós, pozitív hangulatú képekkel vegye körbe magát. 

Oroszlán

Az Oroszlán tüzes jegy, ezért a napfény számára különleges jelentőségű. Nem kell méregdrága lámpákba vagy tükrökbe fektetni, csupán az a fontos, hogy minél több természetes fény áramoljon be a lakásba, mert a nyitott és világos tér megnyugtatja. Akasszon egy általa választott kristályt az ablakba, mert a kövön áthaladó fény felerősíti a szervezetében a gyógyító folyamatokat a Feng Shui tanításai szerint.

Szűz

A Szűz szülött szereti a rendezett környezetet, ezért a lakberendezésnél össze kell hangolni a funkcionalitást az esztétikával. A Feng Shui szintén nagy hangsúlyt fektet a tisztaságra, ezért a cipőt hagyjuk az előszobában, ezzel védve az életteret a külső szennyeződésektől és a negatív energiáktól. A nem használatos tárgyaktól meg kell szabadulni, mert a rendezett, egyszerű terek létrehozásával nyugodtabbnak érzi magát.

Mérleg

A Mérlegek számára a harmónia egyet jelent a természet közelségével. A növények és virágok nem csak csodás díszítő elemek, de életkedvvel és friss oxigénnel töltik meg az életteret. A nappali a lakás „szíve”, itt törekedjünk a természetközelségre; a Feng Shui szerint az éles sarkokat növényekkel, virágokkal lehet tompítani, a zöldek viszont lehetőség szerint kerek levelűek legyenek, ne pedig szúrós, hegyes végűek.

Skorpió

Young,Man,Meditating,On,His,Living,Room,Floor,Sitting,In
Fotó: Shutterstock

A titokzatos Skorpió őszintesége ellenére nem szeret sok mindent megosztani magával kapcsolatban. Célszerű olyan életteret kialakítania, amely tükrözi a személyiségét és önmagáért beszél. Egyedi tárgyak, műalkotások mind segítik az önkifejezésben, a Feng Shui viszont figyelmeztet arra, hogy a robusztus szekrények, az éles, egyenes vonalú bútorok, a sarkos típusú asztalok negatív energiát teremtenek.

Nyilas

A hóbortos Nyilas nem éppen a rendezettségéről híres, lakását szívesen dekorálja a nyaraláson gyűjtött kagylókkal és más kedves emlékekkel, mely gyakran túl sok kacatot eredményez. A Feng Shui tanítása szerint a sok haszontalan tárgy negatív gondolatokat szül, és az energia megrekedését okozza. Ha képes szelektálni és fenn tudja tartani a rendet otthonában, sokkal felszabadultabbnak fogja érezni magát.

Bak 

Szerencsés a Bak szülött, mert ő eleve szereti a minimalizmust, így nem kell a rendetlenségtől tartania. Érdemes olyan bútordarabokkal berendeznie a lakását, melyeknek tökéletes helykihasználása mellet több funkciója is van. Föld jegyűként a természetes anyagokból készült tárgyak nyugtatják meg. A kövek és a kavicsok a föld szimbólumai, ha tálba helyezi őket, segítenek a környezettel harmóniában élni.

Vízöntő

A Vízöntő sosem szeret szabályszerűen élni, ezért otthonában is érdemes olyan domináns bútordarabokat elhelyeznie, merész kiegészítőket vásárolnia, mellyel kifejezheti az egyéniségét. Levegő jegyűként a fehér és égkék falak, textíliák nyugtatólag hatnak rá. Mindenképpen szerezzen be egy  egyedi tükröt, mert visszaveri a negatív energiákat, ráadásul tágítja a teret, ami szellősebb érzetet ad.

Halak 

A Halak Víz jegyűként legszívesebben tóparton vagy tengerparton élnének, de ennek híján érdemes a víz energiáját behozni a lakásába. Csak így tud nyugtató és pihentető légkört teremteni maga körül. A Feng shui egyik közkedvelt tárgya a beltéri csobogó vagy szökőkút. Csodás lakásdekorációs eszköz és a segítségével könnyebben áramolhat az életenergia. A halas akváriumok szintén aktiválják a chi energiát.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Most jött a hír: Putyinnak lett igaza

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

ripost.hu

Nem hiszed el, miből él most Klapka György lánya

hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Romantika a levegőben, erre a 3 csillagjegyekre tavasszal rátalál a szerelem

EZO

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

EZO

Négy csillagjegy, amelyik hajlamos az idegeskedésre

EZO

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

EZO

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

EZO

Négy csillagjegy, akikre bármikor számíthatsz

EZO

Vigyázz! Ez a 3 csillagjegy csúnyán kibeszél, ha nem figyelsz

EZO

Elindult a visszaszámlálás, 3 csillagjegy még vasárnap estig szakít