Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 hiba, amit elkövetsz reggeli közben, de nem is tudsz róla!

default user icon
MME
Lehet, hogy nem is tudod, milyen könnyen tönkreteheted a diétádat. Nem véletlen, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, így nem mindegy miből mennyit viszel be a szervezetedbe. Ezeket a hibákat kerüld el, hogy ne legyen probléma a véletlen súlygyarapodás!

A reggeli életkortól függetlenül mindenki számára fontos, az első főétkezés, mely pótolja az éjszaka folyamán felhasznált tápanyagokat, valamint energiát ad a szervezetnek, fokozza a szellemi teljesítményt, felpörgeti az anyagcserét és az agyműködést. Akkor is fontos, hogy egy megfelelően összeállított reggelit elfogyassz, ha éppen diétázol. Összegyűjtöttük, milyen rossz szokások teszik tönkre a reggeli jótékony hatásait.

Energiaitallal indítod a napot

Tedd le a kártékony anyagokat és rengeteg cukrot tartalmazó energiaitalokat! Ha már kávéval sem sikerül beindítanod a tested motorját, találd meg a számodra tökéletes teát! Egészségesebb minden más koffeintartalmú italnál, és lassabb felszívódása miatt tovább tölt fel energiával!

megnyomod a szundi gombot 

Nem csak a reggeli átugrása kockázatos lépés, hiszen később túlevéshez, vagy az anyagcsere lassulásához vezethet, a szundi gomb megnyomása kettős kárt okoz. Ha már megszakítottad az alvásod az ébresztővel, lehet hogy sokkal rosszabb hullámban ébredsz föl, így bármennyire is nehéz, jobb az első jelzésre felkelni.

elpusztítasz minden maradékot

Rendben, értjük – néha túl fáradtak, túl lusták vagy túlságosan éhesek vagyunk, hogy ellenálljunk a maradék pizzának vagy születésnapi tortának, de gondolj arra, hogy fogod érezni magad a reggelit helyettesítő nehéz ételek miatt! A pizzából származó zsír és só, valamint a tortából származó cukor puffadáshoz, fáradtsághoz és a vércukorszinted ingadozásához vezethet.

eszel, mert „muszáj"

Azt mondják, reggelizz amint felkeltél, de ha magadra erőltetsz egy étkezést, amit nem kívánsz, az nem segít, hogy beinduljon a diétád. Hallgass a testedre, és próbáld meg akkor beiktatni a reggelit, amikor természetes éhségérzeted lesz, de ne ess túlzásokba, és ne várd meg, míg farkaséhes leszel, hiszen az túlevéshez vezethet.

tévézel reggeli közben

Lehet, hogy az újévi fogadalmaid között szerepelt, hogy jobban lépést tartasz a világ történéseivel, de inkább várd meg az esti híradót! A tévére koncentrálva elveszik a tudatos táplálkozás élménye, a megfelelő adagok megtartása,  valamint az ízek és a textúrák élvezete.

kizárólag gyümölcsöt eszel 

Noha a gyümölcs egészséges és antioxidánsokban gazdag, de ha nem adsz hozzá fehérjét is, akkor egy-két órán belül farkaséhes leszel. Az pedig több mint valószínű, hogy azt eredményezi, hogy meg kell látogatnod az ételautomatát ebéd előtt.

ízesített joghurtokat falsz

Bár a joghurt általában jó fehérje-, kalcium- és probiotikumforrás lehet, az előnyöket a magas cukortartalom megszünteti. Ha szereted a joghurtot, válaszd a nem ízesítettet vagy a görög joghurtokat, amelyek általában alacsonyabb cukor- és magasabb fehérjetartalommal rendelkeznek.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss