Vigyázz! Erre a levélre semmiképpen ne kattints rá

Forrás: Reuters -
átverés Google család Gmail
Nyereményjáték terjed a Gmail levelezőrendszerében, amelynek linkjére jobb, ha senki nem kattint rá - figyelmeztet a Google.

A csalók a Google márkajelzését használják, és az "Online jutalomprogram" címmel hirdetik magukat. A levél megnyitása után azt lehet olvasni, hogy éppen most végeztük el a 18,25 milliárdodik keresést a Google-on, ami azt jelenti, hogy jutalom vár ránk.

Vigyázz! Erre a levélre semmiképpen ne kattints rá Forrás: Reuters

"Gratulálunk! Ön a szerencsés Google-felhasználó! Minden 10 milliomodik keresést elérik világszerte, szerencsés felhasználót hirdetünk, aki köszönő ajándékot küld. Te vagy a szerencsés felhasználó"

- olvasható a levélben.

Ezt követően az üzenetet kapó személyeket az email arra ösztönzik, hogy kattintsanak egy linkre a nyeremény átvételéhez. Azonban ajándékot nem kapunk, viszont a személyes adatainkat a hackerek meg tudják szerezni, amivel hozzáférhetnek akár a bankkártyánkon lévő pénzünkhöz is - írja a Bors.

A Google most arra kéri az összes felhasználóját, hogy legyenek éberek, amikor ellenőrzik beérkező leveleiket, és jelentsenek minden gyanús esetet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.