Létrehozva: 2022.06.29.

Megműtötték a horrorbalesetet szenvedett Dávidot, hihetetlen, ami történt

A műtét után megmozdult a lába.

Szerző Ripost

Mint a Ripost megírta, Koncsek Dávid 17 évesen súlyos balesetet szenvedett. Iskola után dolgozni járt egy építkezésre, ahol bontási munkálatokat bíztak rá a kamasz fiúra még 2018-ban. Ott a tetőn megcsúszott, 8 métert zuhant, majd életmentő műtéten esett át. Hat hónapot feküdt az intenzív osztályon, többször újra kellett éleszteni, és mind a négy végtagjára lebénult. Három évig volt kórházban, majd otthoni ápolással hazamehetett a budapesti albérletbe. Dávid álma, hogy meggyógyuljon és újra járni tudjon, mint régen, ehhez azonban egy nagy összegre volt szüksége. Hatalmas összefogással az utolsó pillanatban összegyűlt a pénz.

Fotó: Facebook

Valóra vált álom

Fogarasi Ervinné, Ircsi, Dávid nagynénje januárban kezdte el a gyűjtést a 40 millió forinthoz, ekkor még csak álom volt, hogy összegyűlik a pénz. Május 20-án kellett elutalniuk az összeget, ami egy nappal korábban, május 19-én reggel gyűlt össze. Hétfőn végre eljött a nagy nap: Dávidot megműtötték. A fiú a boldogságtól könnyes szemmel arra ébredt, esélyt kapott rá, hogy újra járjon.

Mindenki bizakodó, ráadásul Dávid a sérüléséhez képest nagyon jó funkciókkal bír, a folyamatos korábbi tréning hatására

 – fogalmazott a Dávidnak létrehozott közösségi oldalon a fiú gyógytornásza. A Tények Pluszban elmondta, hogy Dávid nagyon boldog, főleg azért, mert az idegsebész szerint nagyon erős izomválaszai vannak, stimuláció hatására pedig már a lábait is megmozdította.

Nagyon bizakodnak a felépülésben, illetve a javulásban

– mesélte a gyógytornász. 

Fotó: Fogarasi Ervinné

Ircsi, Dávid nagynénje 9 éves kora óta neveli a fiút. Korábban a Ripost-nak elmondta, hogy egy stimuláló gépet ültettek Dávid gerincéhez – ez stimulálja az idegvégződéseket, amik nem üzemelnek. 

Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy már a saját lábán sétál haza, hanem két évig utána egy kemény küzdelem vár rá. A műtét után egy hónapig ott kell maradnunk rehabilitáción, majd két év rehabilitáció vár rá itthon, minden nap 5-6 óra tornával. Két év múlva, ha minden jól megy, járókerettel tud majd járni

– mondta az asszony még a műtét előtti időszakban. Dávid tehát már túl van a nehezén, de továbbra is hatalmas kitartásra lesz szüksége, ugyanis még rehabilitáció vár rá kint, amit itthon is folytatnia kell, akár két éven keresztül. Azt, hogy teljesen felépül-e, még nem lehet biztosra mondani, de a szakemberek szerint a műtét nem volt hiábavaló: a fiú így vagy úgy, de biztosan lábra fog állni.

Annyi ígéretet kaptunk, hogy segédeszközzel járni fog. Ezt már most tudják, hogy legalább azzal fog tudni járni, a törzs stabilitása meglesz

– magyarázta nagy örömmel a gyógytornász.

A fiúnak a későbbiekben a rehabilitációs költségeket is fizetnie kell, így ha ebben segíteni szeretnél neki, ide kattintva tudod megtenni.

A thaiföldi Verita Neurón 2016 óta a világ legígéretesebb bénuláskezelési műtétjét végzik. Az Epidurális stimuláció, egy áttörő gerincvelő-sérüléskezelés, amely lehetővé teszi a betegek motoros, szenzoros és autonóm funkcióinak visszanyerését. A bénult betegek számára alkalmas műtét egyedülálló lehetőséget kínál a gerincvelő-sérülés utáni betegek életének megváltoztatására. A kezelés első lépése egy műtét, amely során gerincvelő-stimuláló eszközt ültetnek be a gerinc epidurális terébe. „Hídként” működik, felerősíti a megszakadt agyi jeleket, és a motoros működésért felelős területekre irányítja. A készülék elektromos áramot bocsát ki, amely akaratlagos izomösszehúzódást és mozgásokat vált ki. A stimulátor beültetése után egy speciális fizioterápiás csapat programozza be a stimulátort, az áram intenzitását és frekvenciáját az egyes páciensek testéhez és egyéni igényeihez igazítva. A minimum 35 napos náluk töltött idő alatt a páciensek a csapattal azon dolgoznak, hogy megtanulják, hogyan edzhetik testüket újra mozgásra és önállóbbá válásra. A betegek többsége eddig jó gyógyulási eredményeket ért el.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

hirtv.hu

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

8 szuper töltött tojás, amit kár lenne kihagyni húsvétkor!

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast