Létrehozva: 2022.09.29.
Módosítva: 2022.09.29.

88 éves néni válhat hajléktalanná V. Naszályi Márta, budavári polgármester miatt

Mondvacsinált kifogással söpörte le az asztalról azt az indítványt, ami lakáshoz juttathatná Éva nénit, akit hamarosan kilakoltatnak otthonából.

Ahogy csökken a kerületben a népszerűsége, úgy folyamodik egyre kétségbeesett módszerekhez Budavár polgármestere, V. Naszályi Márta, aki szerda este, mindössze 12 órával a testületi ülés előtt az összes, Fidesz által benyújtott előterjesztés ellen kifogással élt, így azokat nem is lehet tárgyalni

„Ahogy 5-ről 6-ra nőtt a Fidesz-KDNP képviselőinek száma a képviselő-testületben, a csütörtöki ülésre benyújtottak egy sor egyeztetés nélküli politikai javaslatot” – mondta az előterjesztésekről V. Naszályi Márta a hvg.hu-nak.

 

Nem tesz semmit a kilakoltatás ellen

Az egyik, a polgármester szerint egyeztetés nélküli politikai javaslat egy olyan intézkedés, amin egy 88 éves idős ember sorsa múlik. Marschall Máté képviselő előterjesztésében az állt, hogy egy idős kerületi lakos, aki hamarosan az utcára kerülne, kapjon egy önkormányzati lakást, amibe beköltözhet. „A kerületben hosszú évtizedek óta élő 88 éves Éva nénit ki akarták lakoltatni egy héttel ezelőtt. Szomorú történet az övé. A fia és a menye svájci alapú hitelt vett fel még 2008-ban, a fia azonban sajnálatos módon meghalt, a menye pedig elment. Éva néni lakása volt a fedezet, amit végül idén elárvereztek, hiszen a kevés nyugdíjából nem tudta törleszteni a hitelt, ráadásul folyamatosan levonták a nyugdíjának egy jelentős részét. Marschall Máté képviselő úrral együtt mentünk el Éva nénihez a kilakoltatás napján. Végül a szerencsének is köszönhetően a bíróságtól kapott egy hónap haladékot” – írta Böröcz László, Fideszes képviselő a közösségi oldalán.

A képen V. Naszályi Márta polgármester

Abszurd kifogások

„Ezt az előterjesztést támadta meg V. Naszályi Márta. Szerinte ilyen előterjesztést csak ő tehet, mert ő a polgármester. De a lakásrendelet szerint rendkívüli helyzetben ilyen előterjesztést más is tehet. Csak hab a tortán, hogy az új SZMSZ szerint - amit szintén abszurd okokra hivatkozva nem akar napirendre venni - már nem a polgármester hatáskörébe tartozna. Ami viszont igazán felháborító, hogy azt írja a kifogásában: a "bérbeadói jog gyakorlója nem rendelkezik bizonyított információkkal a döntése meghozatalához". A követeléskezelő cég munkatársai a kilakoltatás napján azt mondták, hogy az önkormányzatot már júliusban értesítették a kilakoltatás tényéről és idejéről. A polgármester és az önkormányzat tehát tudott róla, mégsem tett semmit. Most pedig arra hivatkozva, hogy nincsenek megalapozott információi, utcára küldenének egy 88 éves budavári polgárt, mert vélhetően nem lelkes lájkolója” – folytatta a képviselő.

V. Naszályi hívei nyernek

Böröcz László nem véletlenül írja posztjában, hogy V. Naszályi most azért nem tesz semmit, mert a néni nem „lelkes lájkolója”. Idén februárban derült ki, hogy egy olyan ügyvédnő nyert a budavári szociális lakhatási pályázaton, aki a polgármester híve, lelkes Facebook kommentelője. 

Kamu lakcímmel nyert a lakhatási pályázaton. 

A lakhatási pályázat feltétele azonban, hogy a pályázó minimum egy éve rendelkezzen I. kerületi bejelentett lakcímmel. A nyertes ügyvédnő által megadott lakcímről azonban kiderült, hogy az ott álló épületet már évekkel ezelőtt elbontották, a helyén pedig éppen egy új építésű társasházat húznak fel, magyarul kamu címmel adta be a pályázatot, amiről a polgármesternek is illett tudnia.
 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem atombomba volt, még csak pukkanás sem: Magyar Péteren röhögnek az interneten - itt vannak a legjobb mémek!

ripost.hu

Szürreál: migránsok, kommunisták és rendőrök között tört ki tömegverekedés a párizsi repülőtéren

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

hirtv.hu

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

ripost.hu

Pár óra alatt két kisfiú kísértetiesen hasonló módon vesztette életét Kecskeméten

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast

INSIDER

Készülj fel a hosszú hétvégére: ilyen idő lesz húsvétkor

INSIDER

Gulyás Gergely a műtétjéről: újra kellett tanulnom járni