Kiderült, ki nyerte a Csináljuk a fesztivált! műsorát! Ez lett az évszázad magyar slágere





Hatalmas üdvrivalgással és örömkönnyekkel ért véget a Duna showműsora, a Csináljuk a fesztivált! döntője.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.02.04.
Módosítva: 2023.02.04.
örömkönnyek

Kilenc dal versenyzett az évszázad slágere címért Magyarország közkedvelt sztárelőadóinak produkcióiban, amelyek közül – a közönség és a zsűri szavazatai alapján – az Úgy szeretném meghálálni című Kovács Kati-dal végzett az élen Agárdi Szilvivel - számolt be a Ripost.

Mint írják, a döntőben minden énekes magasabb fordulatszámra kapcsolt, és a lehető legnagyobb átéléssel adta elő versenydalát. Valamennyi produkció megújulva tért vissza a színpadra: a Micsoda, buli című Hungária-slágerrel Vastag Csaba a középdöntőben motorjával gurult be, ezúttal pedig a levegőből ereszkedett le a színpadra. A Várj, míg fel kel majd a nap átütő előadással ért a döntőbe Baricz Gergővel, a Különös szilveszter Nikával és Muri Enikővel pedig bebizonyította, hogy egy ünnephez kötődő dal is lehet közönségkedvenc sláger.

A show egy meglepetés produkcióval fokozta a döntő izgalmát: újra felcsendült a Lady „N”, az előző évad nyertes slágere, az utánozhatatlan Peter Šrámekkel. A fiatal előadó elmondta, a közönségkedvenc dalt a műsor óta nemcsak a koncerteken, hanem még bevásárlás közben is kérik tőle.

Az évszázad slágerének kiválasztása a tavalyi évadhoz hasonló módon történt: elsőként a stúdióban ülő nézők szavazhattak, majd az összesítés után a zsűri – Korda György, Balázs Klári, Frenreisz Károly, Balázs Andi, Feke Pál és Nagy Bogi – adhattak további pontokat a dalokra, amellyel kialakult a végleges sorrend. A dobogó harmadik fokán, 83 ponttal a Padlás című zenés darabból híressé vált Presser Gábor-szerzemény, a Fényév távolság végzett Sándor Péterrel. Az első helyről mindössze két ponttal maradt le Gábor S. Pál - Szenes Iván dala – amit Cserháti Zsuzsa előadásában ismert meg az ország – a Kicsi, gyere velem… Gubik Petrával. Az élen a tavalyi évhez hasonlóan „duplagyőzelem” született: ismét a stúdióban volt az évszázad slágerének eredeti előadója és a versenyző is. A legjobb eredményt, 107 pontot az Úgy szeretném meghálálni érte el Agárdi Szilvivel. Az énekes a győzelméről úgy fogalmazott, szerencsésnek érzi magát, hogy éppen ezzel a dallal lehetett részese a Duna évtizedeken átívelő zenei kalandjának.

Agárdi Szilvia
Fotó: Kovács Tamás / MTI

„Nagyon ritka az olyan műsor, mint a Csináljuk a fesztivált!, amelynek minden adásában nyugodt és szeretetteljes légkör van. Nagy könnyebbséget jelentett, hogy a műsorkészítők maximálisan megértették a helyzetemet. Kovács Kati Úgy szeretném meghálálni című slágerét mindenki ismeri és hozzá köti. Kihívás volt, hogy úgy énekeljem, hogy elnyerjem a közönség, a zsűri, valamint az eredeti előadó tetszését is. Olykor az is, hogy ne sírjam el magam. Sokszor éreztem magam körül a jelenlévők meghatódottságát. Hálás vagyok, hogy éppen ezt a dalt énekelhettem el” – nyilatkozta Agárdi Szilvi, aki bízik benne, hogy még sok alkalommal adhatja elő a magyar könnyűzene egyik legszebb és legőszintébb dallá formált vallomását.

 





 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás