Létrehozva: 2023.03.31.
Módosítva: 2023.03.31.

Rendezetlenül maradt Tahi Tóth László százmilliós hagyatéka

Tahi Tóth László özvegye szeretett volna megnyugtató módon gondoskodni férje vagyont érő hagyatékáról. De a gyásza erősebb volt, egészen tavaly tavaszig nem bírt az örökséggel foglalkozni. Mire viszont lelkileg felépült, a teste lett gyógyíthatatlan beteg és a halál közbeszólt. A Ripostnak az egyik családtag részletesen mesélt arról, mennyi felbecsülhetetlen értékű kincs sorsa maradt rendezetlenül.

Hétfőn, szeles, borult időben végső nyugalomba helyezték Tahi Tóth László mellé özvegyét, Kárászy Szilviát. A férje elvesztésébe belebetegedett zongoraművésznő utolsó kívánsága teljesült ezzel. De arról még mindig nem lehet tudni, mi lesz a színészlegenda és felesége hagyatékával, amiben ingatlanok, antik berendezési tárgyak, verseny zongora, festmények és felbecsülhetetlen értékű relikviák is vannak.

Tahi Tóth László mellé temették özvegyét, de mi lesz a legenda hagyatékának sorsa?  Fotó: Nagy Zoltán / Bors

Nem maradt ideje az özvegynek a végrendeletre

A színészóriás és felesége, Kárászy Szilvia szerelme legendás volt színházi berkekben. A nagy korkülönbség ellenére rajongással szerették egymást, 25 év adatott nekik, aminek szinte minden percét együtt töltötték. Rengeteget beszélgettek, még Tahi Tóth László utolsó napjaiban is egymás kezét fogva sugdolóztak. Az özvegy fájdalma örök szerelme elvesztése után csillapíthatatlan volt, sokáig ezért nem is tudott férje százmilliós hagyatékával foglalkozni. 

Laci nem szeretett a halálról, az elmúlásról beszélni, de azt tudom, hogy engem a jövőben biztonságban akart tudni, minden szempontból

mesélte az özvegy pár hónappal a legendás színész halála után a Ripostnak. – Sajnos akire bízott, akire itt hagyott, az visszaélt minden bizalmunkkal és jóindulatunkkal.

Hogy kire gondolt az özvegy, nem derült ki azóta sem. Az biztos, hogy bármennyire szeretett volna gondoskodni férje hagyatékáról, a fájdalma legyőzte. S mire lelkileg rendbe jött és nekikezdett volna az értékes örökség rendezésének, megbetegedett és napra pontosan a színész halálának ötödik évfordulóján elhunyt, nem írt végrendeletet.

Tahi Tóth László és felesége Kárászy Szilvia
Fotó: Bors

Mi lesz Tahi Tóth László százmilliós hagyatékának sorsa?

Az egyik családtag lapunknak elárulta, a hagyatéki eljárás után tud majd hivatalosat mondani. A legendás színésznek hat testvére volt, egyikük fiatalon elhunyt. Kárászy Szilviának pedig négy unokatestvére a hivatalos örököse.

– Itt nem csak ingatlanokról, az antik bútorokról van szó – mondta a családtag. – Laci édesapja híres festő volt, maradtak képei a lakásban, de számtalan, felbecsülhetetlen értékű relikvia is van, meg Laci díjai. De Szilvivel mindketten szenvedélyes műkincsgyűjtők voltak, az képtelenség most megmondani, hogy otthonukban, meg a garázsban és pincében milyen értékek vannak. Az biztos, hogy több dolgot szeretett volna Szilvi felajánlani a Bajor Gizi Múzeumnak, meg a Laci által alapított Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klubnak is és abban is biztos vagyok, hogy jótékony célra is lesz felajánlás. Meg Szilvi szeretett volna egy kiállítást rendezni férje képeiből, mert ő is festett, Laci tisztelőinek. De biztosat majd csak a hagyatéki eljárás lezártával tudok mondani – fűzte hozzá a családtag.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

travelo.hu

Videó: Ez a somogyi település a húsvéti dekorációk mogulja

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Külföldön folytathatja a Fekete Vonat sztárja

FÜLES

Friss hírek érkeztek a börtönben lévő Papaszitáról!

FÜLES

Aurelio visszament az exéhez? Kiderült az igazság!

FÜLES

Kulcsár Edina közel 700 ezerért kapott ékszereket a férjétől

FÜLES

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

FÜLES

„Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

FÜLES

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

FÜLES

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin