A rántott ételek hazája vagyunk, ez kétségtelen. Bepanírozunk és olajban megsütünk majdhogynem bármit, ami a kezünk ügyébe akad: savanyú uborkát, káposztalevelet , tejbegrízt, sőt, a Nutellát is! Ezúttal (a klasszikus vonalon maradva) az extra ropogós rántott csirkéhez hoztunk tuti tippeket – bizony, nem is egyet!
1. Írós tojás
A panírozáshoz használt tojás nagyobb részét íróval helyettesítve a combok sokkal-sokkal omlósabbak lesznek, mintha csak felvert tojásban forgatnánk meg. Az író ugyanis, savasságának köszönhetően, csodásan megpuhítja a húst, anélkül, hogy a csirkét keménnyé és rágóssá tenné.
2. Felejtsd el a zsemlemorzsát!
Ideje megtörni a zsemlemorzsa egyeduralmát! A legropogósabb rántott csirkéhez ugyanis egyáltalán nem erre van szükség. A titok nem más, mint a burgonyapehely, ami könnyed és ropogós bevonatot képez a húson, ráadásul remek gluténmentes alternatíva a morzsa helyett.
+1 Tipp
Ha csirkehúsról van szó, nem érdemes spórolni a fűszerekkel. Bár hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a rántott húst nem szükséges feldobni, néhány jól megválasztott alapfűszerrel azért nem lőhetünk mellé. A só melett kerüljön a tojásba (és akár a száraz anyagokhoz is) bors, pirospaprika, fokhagyma-granulátum, de zöldfűszerekkel is bátran kísérletezhetünk.
Az alábbi TikTok-videón végigkövethetitek, hogyan készül a ropogós csirkecomb, alább pedig a pontos receptet is megtaláljátok hozzá.
A ropogós rántott csirke receptje:
Hozzávalók:
- 2,5 dl író
- 1 db tojás
- só
- 1 ek. pirospaprika
- 15 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 10 dkg keményítő
- 3, 5 dkg burgonyapehely
- 1 tk. fokhagymapor
- 1 tk. csilipor (ízlés szerint)
- olaj a sütéshez
- méz (ízlés szerint)
Elkészítés:
- Az íróhoz adjuk a tojást, a sót és a pirospaprikát, elkeverjük, majd beleforgatjuk a megtisztított csirkecombokat.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, a keményítővel, a burgonyapehellyel, valamint az ízlés szerint megválasztott fűszerekkel, megsózzuk, és az írós combokat megforgatjuk benne.
- A felforrósított olajban kisütjük a combokat, és még forrón megcsorgathatjuk egy kevés mézzel.
(Borítókép: Shutterstock)
Ajánljuk még: